NaslovnicaVijestiDjevojčica (12) prisilno udana u Nišu: Mladić je vidio na ulici i...

Djevojčica (12) prisilno udana u Nišu: Mladić je vidio na ulici i “ukrao”, roditelji je vratili kući

Dvanaestogodišnja djevojčica u Nišu nedavno je bila prisilno udana, ali su njeni roditelji uspjeli brzo reagirati i vratiti je kući, prema informacijama koje je saznao Telegraf.rs.

Prema neslužbenim izvorima, djevojčica koja inače živi u inozemstvu došla je s roditeljima na ljetovanje u Niš.

“Djevojčica je nedavno stigla u Niš s roditeljima jer je to njeno porijeklo. Tamo ju je primijetio mladić iz naselja ‘Stočni trg’ koji ju je, uz pomoć rođaka, prevario da dođe u njegovu kuću. Doslovno ju je otuđio. Roditelji su brzo saznali gdje se nalazi i uspjeli su je vratiti kući”, izjavio je naš izvor upućen u ovaj slučaj.

Vijest o tome da je djevojčica vraćena kući brzo se proširila društvenim mrežama, budući da se jučer pojavila informacija da je još uvijek bila zatočena u kući mladića koji ju je planirao oženiti.

Policija u Nišu potvrdila je da istražuje sve okolnosti nakon prijave da je dvanaestogodišnja djevojčica stupila u brak.

“Radimo na prikupljanju svih potrebnih i relevantnih informacija o ovom slučaju”, izjavili su u policiji.

Prema statističkim podacima iz 2022. godine, 143 djece u Srbiji je u dobi od 16 i 17 godina sklopilo bračnu zajednicu, dok je 60 djece bilo mlađe od 15 godina. To je povećanje od 17 posto u broju mladih brakova do 18. godine u usporedbi s 2020. i 2021. godinom.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare