Djevojčica (15) oteta, prisilno preobraćena i udana u Pakistanu

“Prošlo je već gotovo dva mjeseca kako očajnički tražim svoju maloljetnu kćer", kaže otac.

Kršćanski otac u Pakistanu koji je izveo svoju 15-godišnju kćer iz škole kako bi je zaštitio od maltretiranja od strane muslimana sada je pokušava osloboditi od otmice i prisilnog braka od strane istog čovjeka.

“Prošlo je već gotovo dva mjeseca kako očajnički tražim svoju maloljetnu kćer Muskan,” rekao je Salman Masih iz udaljenog grada Tando Ghulam Ali u okrugu Badin, pokrajina Sindh, za Morning Star News.

“Nestala je iz kuće 11. ožujka, ali unatoč mojim bjesomučnim apelima policiji da je pronađu, moje dijete je još uvijek u pritvoru njenog muslimanskog otmičara, Arsalana Alija.”

Masih, katolik, podnio je prijavu policiji sat vremena nakon Muskanove otmice i molio ih za hitnu akciju, ali oni su ga ignorirali.

“Nakon nekoliko sati čekanja, rečeno mi je da će policijska ekipa doći u moj dom sljedeći dan, ali ću im morati platiti 5000 pakistanskih rupija (1700 eura) za ‘troškove goriva’”, rekao je. “Ravnodušan stav policije pomogao je optuženom da premjesti moju kćer na sigurno mjesto i izvrši svoje podlo djelo.”

Otmičar je krivotvorio vjenčani list

Ali, za kojeg se procjenjuje da ima između 25 i 27 godina, nasilno je preobratio Masihovu kćer na islam i krivotvorio vjenčani list kao zakonsko pokriće za zločin, rekao je Masih.

Peticija u Muskanovo ime također je tražila policijsku zaštitu navodeći navodne prijetnje Masihove obitelji, dodao je.

Masih je rekao da se njegova kći žalila da ju je osumnjičeni maltretirao kada je išla u školu te je bila prisiljena napustiti školovanje.

“Muskan nije imala pristup mobilnom telefonu, a nije izlazila sama iz kuće, zbog čega vjerujem da nije imala komunikaciju s optuženim”, kazao je Masih. “Ne znam kako ju je uspio oteti iz kuće tog kobnog dana.”

Osiromašeni sanitarni radnik rekao je da se boji da će Ali prodavati njegovu kćer radi spolnih odnosa.

NAJNOVIJE!