Djevojčica (3) umrla nakon što je popila 'voćni sok'
Snimka zaslona: visaonoticias.com

Tragični slučaj dogodio se u Sao Manuelu, Sao Paulo, Brazil, kada je trogodišnja Elisa da Silva Marques umrla nakon što je zamijenila bocu kaustične sode za voćni sok i popila ga.

Policija istražuje ovaj slučaj, a obitelj je ostala u šoku nakon Elisinog tragičnog odlaska.

Smrt nakon gutanja kaustične sode

Elisa je hitno prebačena u bolnicu u Sao Manuelu nakon što je popila otrovnu tekućinu u obiteljskoj kući. Iako se deset dana u bolnici borila za život, nažalost, preminula je 26. ožujka. Kaustična soda, poznata i kao natrijev hidroksid, iznimno je korozivna kemikalija koja može uzrokovati teške opekline očiju, kože, probavnog sustava i pluća, prenosi Republika.

Kaustična soda se često koristi za izradu proizvoda za čišćenje kao što su sapuni i deterdženti. Dodir s visokim koncentracijama natrijevog hidroksida može uzrokovati ozbiljne opekline, a gutanje ove tvari također može uzrokovati agoniju i smrt.

Neobični slučajevi vezani uz kaustičnu sodu

Ova opasna tvar privukla je pozornost javnosti prošle godine nakon incidenta u noćnom klubu u Londonu. Naime, klub je kažnjen zbog zabune posluživanja kaustične sode umjesto soli u tequili, zbog čega su četiri žene hospitalizirane zbog opeklina usta. Vlasnik kluba priznao je četiri prekršaja vezana uz zdravlje i sigurnost te je kažnjen sa 120.000 funti jer “nije osigurao da kupci nisu izloženi riziku od kemijskih tvari”.

Ovaj tragični slučaj u Brazilu podsjeća nas na važnost pažljivog rukovanja kemijskim tvarima i potrebu za strožim sigurnosnim mjerama kako bismo izbjegli slične tragedije u budućnosti.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare