Djevojčica koja je tek prohodala je nestala iz obiteljske kuće – iznenadili su se kada su vidjeli tko ju je čuvao

Dijete, koje je tek naučilo hodati, prešlo je cijeli put od gotovo pet kilometara samo s psima koji su je pratili.

Malena djevojčica koja je tek prohoda nestala je iz obiteljske kuće. Nakon nekoliko sati potrage su je uspjeli pronaći.

Djevojčica iz Michigana, čiji je nestanak prijavljen u srijedu navečer, vjerojatno je bosa hodala oko 4,8 kilometara s dva obiteljska psa prije nego što su je pronašli satima kasnije dok je drijemala u šumi sa štencima, izvijestila je policija.

“Bila je to znatna udaljenost od kuće”, rekao je Jeremy Hauswirth, zapovjednik Iron Mountain Posta državne policije Michigana, za Insider, govoreći o mjestu gdje je djevojka pronađena.

Brooke Chase, stanovnica ruralnog okruga Menominee na gornjem poluotoku Michigana, primijetila je u srijedu oko 20 sati da njezine dvogodišnje kćeri i dva obiteljska psa, rotvajlera i koker španijela, nema u kući, prenosi N1.

“Mi smo je posvuda tražili”, izjavila je Chase. “Teritorij je potpuno obrasao šumom. Tu su i močvare, pa smo bili potpuno zabrinuti. Nakon otprilike 15 minuta potrage s našim prijateljima i obitelji, odlučila sam pozvati policiju.”

Svi su pretraživali tamnu šumu

Chaseov poziv rezultirao je četverosatnom koordiniranom potragom koja je uključivala lokalne vojnike, kinološke jedinice, civilne dobrovoljce za potragu i spašavanje te zračne jedinice – svi su pretraživali tamnu šumu u potrazi za znakovima nestale djevojčice, izjavio je Hauswirth za Insider.

Napokon, oko ponoći, civilni dobrovoljac primijetio je dvogodišnjakinju, rekao je Hauswirth.

Hauswirth je izjavio da je jedan od obiteljskih pasa koji je nestao s djevojčicom, rotvajler, skočio na dobrovoljca i privukao njegovu pozornost. Tada je, prema Hauswirthu, dobrovoljac pronašao dvogodišnjakinju kako spava na svom drugom zaštitniku: obiteljskom koker španijelu.

Hauswirth vjeruje da je dijete, koje je tek naučilo hodati, prešlo cijeli put od pet kilometara samo s psima koji su je pratili.

“Rotvajler je bio uz nju cijelo vrijeme. Ne znam jesu li imali ogrlicu ili je samo držala ruku na njemu i trčala. Jer kad dijete odluči ići ravno, može napraviti popriličnu kilometražu”, dodao je Hauswirth, napominjući da su mala djeca “mali motori”.

Djevojčicu je pregledalo medicinsko osoblje koje je potvrdilo da je zdrava, izjavio je policijski glasnogovornik za Detroit Free Press.

NAJNOVIJE!