NaslovnicaVijestiDjevojčica rođena 12 tjedana prije termina je krenula u školu

Djevojčica rođena 12 tjedana prije termina je krenula u školu

Polly Richardson je krenula u školu nakon što je rođena 12 tjedana prije termina, s težinom od samo 1,04 kg.

Kao beba je bila reanimirana čak tri puta te je preživjela krvarenje u mozgu. Ovo je priča o hrabrosti i snazi koju je ova djevojčica iz Stocktona pokazala, iako su izgledi bili protiv nje.

Njezina majka, Samantha Richardson, suočila se s izazovima već u 28. tjednu trudnoće kada je zaražena infekcijom, a njezin vodenjak je pukao.

Rođenje Polly u toliko ranoj fazi trudnoće donijelo je strepnje njezinim roditeljima, Samanthi i Philu. Njihovi strahovi postali su stvarnost kad je Polly prestala disati u prvih nekoliko dana života i morala biti reanimirana.

Mama Samantha je bila preplavljena brigom za budućnost svoje malene djevojčice i kako će se njihova obitelj nositi s ovom teškom situacijom. “Čitala sam o svemu, razmišljala sam o tome što bi budućnost značila i kako bismo morali prilagoditi svoje živote i utjecaj koji bi to imalo na cijelu obitelj”, rekla je.

Kao medicinska sestra, bila je svjesna ozbiljnih komplikacija s kojima se suočavaju prijevremeno rođene bebe.

No, Polly je pokazala izvanrednu otpornost. Napustila je bolnicu kada je dostigla težinu od 2,2 kilograma i više nije trebala kisik. Njezina majka se prisjeća osjećaja kao da je ponovno postala nova mama, suočavajući se s izazovima neonatalnog odjela unatoč svojem iskustvu s prethodnom djecom.

“Džepna raketa”

Polly je postala prava mala “džepna raketa”, ispunivši sve svoje prekretnice u fizičkom razvoju. Njezina obitelj ju je gledala s ponosom i divljenjem zbog njezine borbenosti. Uskoro će se Polly pridružiti svojim vršnjacima i s veseljem iščekuje svoj prvi dan u školi.

Ohrabrujuće je vidjeti kako se izgledi za prijevremeno rođene bebe stalno poboljšavaju. John Wyatt, profesor etike i perinatologije na Sveučilišnom koledžu u Londonu, predstavio je dokaze koji pokazuju značajan napredak u šansama za preživljavanje beba rođenih u 22. i 23. tjednu trudnoće. Medicinski napredak pomaže prerano rođenim bebama da prebrode izazove i ostvare zdrav rast i razvoj.

Catherine Robinson, glasnogovornica Right To Life UK, izrazila je svoje oduševljenje Pollyjinim uspjehom i poželjela joj sreću na prvom danu u školi. Polly Richardson ostaje inspiracija mnogima, a njezina borba i pobjeda nad teškoćama svjedoče o snazi ljudskog duha i napretku medicine.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare