Djevojčica (8) umalo umrla u školi zbog izazova na TikToku: “Samo se srušila”

Osmogodišnja djevojčica iz sjeverne Grčke onesvijestila se pred svojim školskim kolegama dok je pokušavala završiti TikTok izazov.

Dijete je zadobilo teške ozljede pokušavajući završiti zlokobni “blackout challenge”. Djevojka je zatvorila oči i zadržala dah dok nije izgubila svijest. Međutim, prilikom pada teško je udarila glavom, javljaju grčki mediji.

Učenica trećeg razreda samo je htjela “pobijediti” svoje prijatelje, što je umalo završilo kobno.

“Skoro je izgubila život da završi taj izazov. Zatvorila je oči i zadržala dah, samo da pobijedi. Sve se dogodilo u školi. U jednom trenutku izgubila je svijest, pala i udarila glavom. Završila je u bolnici”, rekao je član obitelji ozlijeđene djevojke.

Podsjetimo, radi se o online izazovu u kojem se od korisnika traži da zadrže dah što duže mogu i snime reakcije lica i tijela. Riječ je o virtualnoj “igri utapanja” koja je prije otprilike dvije godine postala popularna na TikToku među djecom.

Kako su ranije objavili svjetski mediji, zabilježeno je nekoliko smrtnih slučajeva među djecom. Prema stručnjacima, ono što se zapravo događa s ovim konkretnim izazovom je nedostatak kisika u mozgu, kao što se događa kada se netko utapa.

U ovoj igrici, ako netko drži dah dulje od tri minute, može doživjeti oštećenje mozga, dok stručnjaci ističu da ako kisika u mozgu nema više od pet minuta, to dovodi do smrti. Djeca koja su to probala imala su crvene oči, ožiljke na vratu, jake glavobolje i osjećaj dezorijentacije.

Nije poznato u kakvom je sada stanju djevojčica i koliko su teške ozljede glave zadobila prilikom pada.

NAJNOVIJE!