Djevojčica umrla nakon što njezini roditelji tri sata nisu pozvali hitnu pomoć

Djevojčica je umrla od napada astme koju roditelji nisu ozbiljno shvatili.

Djevojčica Amy Lynn (9) umrla je nakon što njezini roditelji tri sata nisu pozvali hitnu pomoć dok je imala toliko jak napadaj astme da je poplavila, piše Daily Mail.

Amy Lynn Modrow, 9, proglašena je moždano mrtvom 17. veljače nakon što je provela tjedan dana na intenzivnoj njezi u medicinskom centru Hennepin County u Minneapolisu. Njezini roditelji, Anthony i Rachel Modrow, optuženi su u srijedu za ubojstvo iz nehaja drugog stupnja i optuženi su za nemar koji je doveo do Amyne smrti.

Amyin otac navodno nije punio njezin inhalator za astmu mjesec dana, a umjesto da nazove hitnu, majka joj je napravila kupku za inhalaciju vrućom vodom. Dok je ležala na samrti u bolnici, njezini su roditelji dokumentirali situaciju na društvenim mrežama i molili za donacije, prikupivši više od 10.000 dolara na internetu.

“Moje dijete se bori za život nakon teškog napada astme. Molim vas pomozite”, napisala je Rachel na Twitteru.

Nakon što je Amy umrla, objavila je tweet u kojem je označila profesionalnu hrvačicu Rebeccu Quinn.

“Moja 9-godišnja kći je upravo preminula, bila je jedna od vaših najvećih fanova. Ostavili ste veliki dojam na nju. Bili ste njezin heroj. Hvala vam što ste joj dali nekoga na koga se mogla ugledati. Uvijek je htjela ići na Wrestlemaniju”, napisala je.

Objavu je popratila jeziva fotografija Amy u bolnici, priključena na aparate s cjevčicom u grlu.

Anthony je u tjednima između Amyne smrti i njegova uhićenja objavio niz objava na Facebooku u kojima je podijelio svoju tugu.

“Službeno je, Amy nije bila pod sedativima i nije se probudila. Moždano je mrtva. Daju joj rok do nedjelje da donira svoje organe. Moram ići kući, jako me boli. Rekao sam zbogom”, napisao je na dan kada je preminula.

Foto: Društvene mreže

Inhalator joj nije pomogao

Amyin napad započeo je kada je bila kod prijateljice na spavanju 9. veljače, kada je Rachel pozvana zbog njezinog stanja. Sljedeće jutro prijateljičina majka postala je zabrinutija jer joj inhalator, koji joj je prepisao bakino ime, nije pomagao.

Nazvala je Anthonyja, koji je, prema sudskim dokumentima, samo uzdahnuo i pružio slušalicu supruzi, koja je rekla da je dovede kući. Majka Amyne prijateljice rekla im je da ona “ne glumi napad astme” i ponudila joj da je odvede liječniku, no roditelji su to odbili.

Amy je svojoj majci poslala poruku u 7:09 ujutro tražeći lijekove, a do trenutka kada je stigla kući u 7:30 ujutro, hripala je, teško disala, jedva hodala i zahtijevala liječnika. Umjesto toga, njezina majka navodno nije ništa poduzela sve do 10 ujutro kada je konačno nazvala obiteljskog prijatelja da dođe vidjeti nju.

Kad je stigla, Amyna je koža bila plava, nije mogla podići ruke i plakala je, no Rachel ju je navodno samo okupala.

Djevojčica bi preživjela da su roditelji prije zvali hitnu pomoć

Prijatelj je inzistirao da odvedu Amy u bolnicu i na kraju ju je uhvatio, odnio djevojčicu na parkiralište zgrade i nazvao hitnu u 10:40 ujutro. Hitna pomoć stigla je tek u 10:57 sati.

Anthony je navodno rekao da mu je Amy mjesec dana prije smrti rekla da joj je inhalator prazan, no on ga nikada nije ponovno napunio. Tužitelji su napisali da su pedijatri s kojima su se konzultirali rekli da bi Amy imala puno bolje šanse preživjeti da su je roditelji odmah odveli u bolnicu.

Rekli su i da parna kupelj nije priznato liječenje napadaja astme.

Par je u četvrtak bio na sudu, gdje je određena jamčevina od 25.000 dolara uz uvjet kućnog pritvora ako je polože.

NAJNOVIJE!