Djevojčica (8) umrla jer su roditelji mislili da će je Bog izliječiti

Elizabeth Rose Struhs (8) iz Australije umrla je nakon što su je roditelji navodno ostavili bolesnu da se sama brine za sebe misleći da će je Bog izliječiti.

Djevojčica je umrla od dijabetesa 2022. godine, nakon što su je roditelji i još 12 članova njihove crkve ostavili u nadi da će je Bog izliječiti uskrativši joj inzulin.

Elizabethina starija sestra, Jayde Struhs, odrastala je i odgajana s ekstremnim uvjerenjima sve dok nije izopćena iz obitelji u dobi od 16 godina.

“Da sam znala što će joj se dogoditi, davno bih razvalila ta vrata”, rekla je Jade.

Njezini roditelji i njihova kultna crkva sebe nazivaju “Svecima”, a voditelj Brendan Stevens i Elizabethin otac, Jason, glavni su osumnjičenici za ubojstvo djevojčice.

Ostalih 12 članova, uključujući Elizabethinu majku i brata, optuženi su za ubojstvo iz nehaja.

Postoje otkrića da su Elizabethini roditelji toliko zanemarili njezino zdravstveno stanje da 2019. godine nisu osigurali osnovne životne namirnice baš u vrijeme kada je bila teško bolesna.

Djevojčica je bila ozbiljno iscrpljena i mršava, zbog čega ju je majka morala gurati po kući u invalidskim kolicima, a jednom prilikom je izjavila da je “Bog ovdje ne bi iznevjerio” i da “on to može popraviti”.

Djevojčica je pala u komu

Nažalost, kada je otac djevojčicu odveo u bolnicu, ona je već bila u komi. Odlučio ju je odvesti u bolnicu kada je shvatio da je sve otišlo predaleko…

Elizabeth je po dolasku u bolnicu imala samo 13 kilograma, a medicinska sestra koja ju je primila mislila je da je djevojčica već mrtva zbog lošeg izgleda.

“Nije došla u posjet, nisam je vidjela niti jednom u 2019., uopće se nije htjela miješati”, rekla je Jade o svojoj majci, koja nikada nije posjetila Elizabeth.

Na sudu je 2021. godine Jason Strus priznao krivnju za neodržavanje potrepština za život svoje kćeri, pokazujući krajnje kajanje zbog čega je osuđen na šest mjeseci zatvora. Također, Elizabethina majka je osuđena na veću kaznu od 18 mjeseci, dok je nakon odsluženih 5 mogla zatražiti uvjetni otpust.

“Prihvaćam da ste naučili veliku lekciju iz ovoga i da više nikada ne biste dopustili da se ovo dogodi”, rekao je sudac na suđenju ocu Jasonu.

Carrie Struss puštena je iz zatvora 15. prosinca 2021. Samo tri tjedna kasnije, 7. siječnja 2022., Elizabeth je umrla.

Do sada je svih 14 optuženih odbilo pravnu pomoć, što ne čudi kriminologinju Sveučilišta Newcastle dr. Xanthu Malet.

Suđenje bi trebalo početi u srpnju sljedeće godine i trajati tri mjeseca.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!