Djevojčice u školi Engleske crkve traumatizirane nakon što je trans dječak razotkrio svoj spol

Osnovna škola Engleske crkve na jugoistoku Engleske izazvala je kontroverze dopustivši četverogodišnjem dječaku da se upiše kao djevojčica, što je dovelo do nevolja među učenicima i roditeljima.

Pravi spol djeteta u početku je bio skriven od kolega iz razreda, što je rezultiralo zbunjenošću i traumom kada je otkriveno.

Situacija je privukla pozornost visokih državnih dužnosnika. Ministrica obrazovanja Gillian Keegan i ministrica za žene i jednakost Kemi Badenoch izrazile su zabrinutost i namjeravaju da interveniraju, piše The Telegraph.

Badenoch je rekao da bi radnje škole mogle biti u suprotnosti s novim vladinim smjernicama, naglašavajući da je društvena tranzicija neprikladna za djecu osnovnoškolske dobi.

Dječak, koji sada ima 7 ili 8 godina, au trećem je razredu, pohađao je školu kao djevojčica od svoje 4. godine.

Bivša članica nenastavnog osoblja i roditelj u školi, koja je dobila upute da ne otkriva biološki spol djeteta, podijelila je tugu svoje kćeri nakon što je otkrila pravi identitet svoje prijateljice. Dijete je pokazivalo znakove stresa, uključujući promjene u ponašanju i nesanicu.

Djevojčica je bila “izbezumljena” kada je saznala tko je njena prijateljica

Majka je za The Telegraph rekla da je njena kći bila “izbezumljena” što joj je prijateljica “lagala” i da se “držala za ruke s dječakom”.

Obitelj je iznijela višestruka pitanja vezana uz zaštitu škole i njezinih ravnatelja, smatrajući da su njihove brige zanemarene.

Nacrt smjernica vlade Ujedinjenog Kraljevstva za škole, objavljen u prosincu, ima za cilj riješiti zabrinutost zbog toga što se djeca identificiraju kao suprotni spol u školi.

Savjetuje oprez u postupanju sa zahtjevima osnovnoškolske djece za promjenom spola, pozivajući se na izvješće dr. Hilary Cass, koja upozorava na značajan utjecaj društvene tranzicije na psihičko funkcioniranje djece.

Trenutačne smjernice Engleske crkve, koje čekaju ažuriranje nakon vladinog nacrta smjernica, usmjerene su na sprječavanje zlostavljanja, ali se ne bave posebno djecom koja propituju spol. Škola je, slijedeći ove smjernice, izrazila svoju predanost sigurnosti i dobrobiti svih učenika, rješavajući probleme u skladu sa zakonskim i lokalnim smjernicama.

Ovaj incident dio je šire rasprave unutar CofE-a i njegovih škola.

NAJNOVIJE!