Žena je pila sokove misleći da će izliječiti rak, skoro je umrla

Žena sada upozorava druge o opasnostima ignoriranja tradicionalnih medicinskih savjeta.

Bivša manekenka, koja je gotovo izgubila bitku s rakom pokušavajući se izliječiti sokovima i dijetama, sada upozorava druge da ne odbacuju tradicionalne medicinske savjete u potrazi za alternativnim rješenjima na internetu.

Irena Stoynova, stanovnica Engleske, uložila je 2.000 funti u sokovnik i provodila do tri sata dnevno pripremajući sokove, vjerujući da će tako pobijediti ne-Hodgkinov limfom.

Nakon što su joj liječnici preporučili konvencionalno liječenje, Stoynova ih je ignorirala jer je vjerovala u uspjeh alternativnih terapija koje je vidjela na internetu.

Nakon dvije i pol godine na dijeti sokovima te isprobavanja sirove hrane, posta i konzumiranja biljnih pripravaka, liječnici su joj savjetovali kemoterapiju. Međutim, Stoynova se obratila internetu u potrazi za alternativnim rješenjima te je krenula putem holističkog liječenja.

Nakon deset dana hospitalizacije i odbijanja kemoterapije, Stoynova je konačno pristala na konvencionalno liječenje. Liječnici su opisali njene postupke kao frustrirajuće, no konačno je pristala na kemoterapiju kada je bila na rubu smrti.

Sada, u remisiji, Stoynova upozorava druge o opasnostima ignoriranja tradicionalnih medicinskih savjeta. Ističe kako su nuspojave kemoterapije neusporedivo manje od onih koje je sama doživjela eksperimentirajući s alternativnim terapijama.

Svjesna je da je skoro platila najvišu cijenu zbog ignoriranja standardnih medicinskih preporuka te sada naglašava važnost povjerenja u stručnjake i znanstveno potvrđene metode liječenja.

NAJNOVIJE!