Država oduzela rodno zbunjeno dijete kršćanskim roditeljima

Dvoje roditelja iz Indiane traže od Vrhovnog suda SAD-a da pozove državu na odgovornost zbog oduzimanja njihovog rodno zbunjenog djeteta iz njihovog doma zbog njihovih biblijskih uvjerenja o spolu i rodu.

Traže od suda da preispita oduzimanje njihovog sina, koji se identificira kao djevojčica, iz njihove kuće jer nisu koristili ženska imena ili zamjenice kada su se obraćali svom djetetu.

“To je ono čega se svaki roditelj boji. Volimo svog sina i htjeli smo se brinuti za njega, ali država Indiana nam je oduzela tu priliku oduzevši ga iz našeg doma i zabranivši nam da s njim razgovaramo o spolu”, rekao je par.

“Nadamo se da će suci preuzeti naš slučaj i zaštititi druge roditelje od toga da moraju trpjeti noćnu moru koju mi imamo.”

Kako je izvijestio CBN News, u lipnju 2021. Odjel za brigu o djeci (DCS) u Indiani pokrenuo je istragu njihovog doma jer nisu koristili za svog sina ispravne zamjenici, niti su podržavali samoidentifikaciju svog djeteta kao djevojčicu, zbog svoje kršćanske vjere.

DCS je vršio pritisak da se dijete udalji iz kuće tvrdeći: “Samo osjećamo da u ovom trenutku ovo dijete mora biti u domu koji je neće naučiti tom transrodnom, kao i svemu o transrodnim… govoriti joj kako ona treba misliti i kako se treba osjećati. Međutim, ona bi trebala biti u domu gdje je (prihvaćena) onakva kakva jest.”

Sud je udaljio sina iz obiteljske kuće

Prvostupanjski sud udaljio je Coxova sina iz kuće i zabranio im da s njim razgovaraju o temama o ljudskoj seksualnosti i rodnom identitetu, izvještava Becket Law, koja zastupa par.

Sudski dokumenti tvrde da je dijete, identificirano kao AC, udaljeno iz kuće dijelom zbog teškog poremećaja prehrane koji se mogao pogoršati da se vratilo kući.

Sada traže intervenciju Vrhovnog suda Sjedinjenih Država.

“Kada su nam oduzeli sina, bilo je kao da je netko izvukao tepih ispod nas”, rekao je Jeremy u video poruci.

“Kao otac, vjerujem da je jedan od mojih glavnih ciljeva zaštititi svoju djecu, a to ne mogu učiniti kada država uđe u našu kuću i uzme nam djecu jer ne možemo čiste savjesti potvrditi njegovu transrodnu ideologiju.”

AC je sada odrasla osoba i može izabrati da se ne vrati kući ako Vrhovni sud poništi presudu prvostupanjskog suda, ali Coxovi se i dalje boje da bi se država mogla “miješati u njihov dom te brigu i skrbništvo nad njihovom drugom (maloljetnom) djecom”.

Očekuje se da će Vrhovni sud do travnja odlučiti hoće li prihvatiti slučaj.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!