Duško iz Knina spasio dijete (10) u Njemačkoj: Spriječio je otmicu

Dvoje prolaznika čulo je dječakove pozive u pomoć i brzo su reagirali.

Duško Vukobrat, rodom iz Knina, objavio je video nakon što je spasio dijete u Njemačkoj i spriječio njegovu otmicu.

Njemački mediji izvještavaju o dramatičnom događaju koji se odvijao s jednim maloljetnikom na putu do škole u Böblingenu, saveznoj pokrajini Baden-Württemberg, prema pisanju portala Bild.

Incident se dogodio kada je jedan muškarac pokušao uvući desetogodišnjeg dječaka u svoj kombi, no srećom, slučajni prolaznici su brzo reagirali i spriječili otmicu.

Prema informacijama policije, incident se zbio u srijedu ujutro oko 8 sati u južnom dijelu grada, dok je dječak bio na putu prema školi.

Bild navodi da postoji videozapis koji prikazuje kombi u koji je muškarac pokušao privući dijete. Riječ je o tamnosivom Volkswagen T5, a stražnji prozori su bili prekriveni srebrnom folijom kako bi se spriječilo da se išta vidi iznutra.

Dvoje prolaznika čulo je dječakove pozive u pomoć i brzo su reagirali. Policija tvrdi da su uspjeli izvući dječaka iz kombija i zadržati osumnjičenika dok nije stigla policija.

Na dostupnom videu se vidi dvojica muškaraca u radnom odijelu kako razgovaraju s policijom ispred građevinskog stroja, no nije poznato jesu li oni heroji koji su spasili maloljetnika.

Policija trenutačno provodi istragu dok se 51-godišnjak nalazi u pritvoru. Planira se da će biti saslušan pred sucem sutra.

Na društvenoj mreži Facebook, Duško Vukobrat, rodom iz Knina, objavio je video nakon spašavanja dječaka, tvrdeći da su on i njegov kolega spasili dva mlada života.

NAJNOVIJE!