Elon Musk objavio lijepu vijest za građane Gaze

Oko 2,3 milijuna stanovnika Gaze bori se s nestašicom hrane, vode i lijekova zbog masovnog izraelskog zračnog bombardiranja i potpune blokade enklave.

Elon Musk je najavio da će Starlink, satelitski internetski sustav u njegovom vlasništvu, pružati usluge povezivanja međunarodno poznatim humanitarnim organizacijama u Gazi.

“Nije jasno tko ima ovlasti za zemaljske veze u Gazi, ali znamo li da nijedan terminal nije zatražio vezu u tom području”, napisao je Musk na X-u.

Nakon što je Izrael potpuno prekinuo usluge fiksne, mobilne telefonije i internet komunikacije u blokiranom Pojasu Gaze, stotine korisnika na platformi društvenih medija X zatražilo je da se satelitski sustav Starlink stavi u funkciju za koordinaciju humanitarne pomoći.

“S prekidom komunikacija u Gazi, naša pomoć u hrani, koja spašava živote, je stala. Ne možemo doći do naših zaposlenika, partnera ili ljudi koji nam vjeruju. Hitno nam je potreban održiv pristup i operativna sposobnost za humanitarnu pomoć. Svaka minuta je bitna”, poručila je izvršna direktorica Svjetskog programa za hranu Ujedinjenih naroda (UN) Cindy McCain.

Broj palestinskih žrtava u izraelskim napadima na Pojas Gaze porastao je na 7.703, objavilo je u subotu Ministarstvo zdravstva u Gazi. Među poginulima je 3.595 djece.

Oko 2,3 milijuna stanovnika Gaze bori se s nestašicom hrane, vode i lijekova zbog masovnog izraelskog zračnog bombardiranja i potpune blokade enklave.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) usvojila je rezoluciju kojom se poziva na hitni humanitarni prekid vatre.

NAJNOVIJE!