Fizički zdrava djevojka je odlučila umrijeti: ‘Imam 28 godina i trebala bih umrijeti u svibnju’

Fizički zdrava djevojka Zoraya ter Beek (28), iz malog nizozemskog sela, blizu njemačke granice, odlučila je umrijeti tako što će se podvrgnuti eutanaziji.

Izazvala je veliku medijsku pozornost nakon što je objavila da će u svibnju umrijeti jer više ne može živjeti svoj život.

Zorayina intenzivna borba protiv života dovela je do toga da oko vrata nosi bedž “ne oživljavaj”, nešto što obično nose stariji ljudi.

Također, djevojka je šokirala nakon što je rekla da bi “počinila samoubojstvo” da joj nije odobrena eutanazija.

“Tijekom dugog čekanja niti jednog trenutka nisam posumnjala u svoju odluku, a da ju je slučajno odbila liječnička komisija, vjerojatno bih to sama učinila”, rekla je Zoraja.

Morala je čekati dvije i pol godine da se zahtjev za eutanaziju obradi, a zatim još 6 do 12 mjeseci kako bi se uvjerila da ispunjava sve zakonske uvjete.

Nakon što je stigla do kraja, Zoraya je odabrala datum svoje smrti.

Djevojka je odrastala u uvjerenju da će jednog dana postati uspješna psihijatrica, no fakultet, nažalost, nikada nije uspjela završiti.

Odobrava li Bog eutanaziju?

Njen psihijatar je podržava

Pati od depresije, autizma i graničnog poremećaja osobnosti, zbog čega je odlučila okončati život eutanazijom.

“Ne doživljavam to kao odlazak duše, već više kao oslobađanje od života”, rekla je Zoraya.

Ne želi nikakvu gužvu i posljednji dah planira udahnuti na sofi u dnevnoj sobi, bez glazbe i uz dečka.

“U tom slučaju liječnici nam stvarno daju vrijeme koje nam treba. Ne dođu i kažu lezi i to je to. Većinu vremena provode stvarajući atmosferu koja će nam biti ugodna, rekla je Zoraja.

Zoraya nema mnogo članova obitelji, pa će njezin dečko pronaći lijepo mjesto u nekoj šumi gdje će posuti njezin pepeo.

“Liječio sam pacijente za koje sam znao da će počiniti samoubojstvo. Stoga sam zahvalan što postoji eutanazija kao alternativa. Oni za koje znam da će počiniti samoubojstvo su smrtni po mom mišljenju. I ne želim napustiti svoje pacijente koji ne mogu nastaviti sa svojim životima”, rekao je psihijatar Keith Vanmechelen za The Sun.

Nakon što je njezina priča objavljena u Free Pressu, Zoraya je na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, objavila da će se prije smrti povući s društvenih mreža.

“Bila je čast pružiti uvid ljudima koji su bili otvoreni za učenje”, objavila je.

NAJNOVIJE!