Gdje je Danka Ilić? Mnogi kažu da više nemaju nade

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala u utorak u 13:45 sati u naselju Banjsko polje, još traje, a još nema jasnih informacija o sudbini djeteta.

U trenutku nestanka malena Danka bila je odjevena u ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu.

Potraga za nestalom djevojkom se nastavlja, a ako vidite Danku, odmah obavijestite policiju!

Ljudi dobre volje, koji su se prvog dana nestanka uključili u potragu za djevojčicom, međutim, kako kažu, više nemaju nade.

“Bio sam kod kuće, u dvorištu, vidio sam ženu koja je došla na tu napuštenu farmu, a tamo godinama nitko ne živi. Vidio sam djecu s njom, ali sam nastavio raditi ovdje oko kuće. Poslije sam čula Miloša, bio je van sebe, došao je kod mene kući pitati me jesam li vidjela djevojčicu, rekao je da je nema nigdje. Poslije smo svi ustali da pomognemo. Tražili smo je dok policija nije rekla da se mještani povuku i da će oni preuzeti” započeo je priču jedan od mještana Banjskog polja.

Prema posljednjim informacijama, vatrogasci su spremni pretražiti sve kanale koji vode do jezera kod Banjskog polja, a možda će tijekom očevida biti potrebno pregledati i cijelo jezero.

Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je priopćilo da je podzemni tunel detaljno pregledan, ali da nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da se u njemu nalazi dvogodišnja Danka Ilić.

“Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom polju, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka djeteta”, izvijestili su iz MUP-a.

Ivanine izreke najviše vrijede

Stefan Dragomirović, brat Dankine majke, rekao je medijima da mu je jako stalo do sestre.

“Brine me što Ivanu toliko drže, ali me tješi da su njene izjave najvažnije jer je ona posljednja vidjela Danku, odnosno nestala joj je iz vida”, kaže Stefan i dodaje da je vidio svoju sestru, te da je slomljena i plače.

“Rekla mi je da cijelu noć nije mogla spavati. Morao sam raditi unatoč svemu. Bio sam u rudniku”, dodao je.

Izgubljena Danka
Izgubljena Danka; Foto: Facebook

Što je do sada učinjeno?

  • policajci i spasioci temeljito su pretražili teren
  • ispitano je 30 osoba, neki od njih su i poligrafski testirani
  • provjereni su tuneli ispod imanja
  • ispitani su majka i otac nestale djevojčice
  • bageri su raščistili ruševine oko kuće i kuće

Tamo je živjela sama

Mještani Banjskog polja i Brestovca kod Bora ispričali su za Kurir da obitelj Ivane Ilić godinama ne dolazi na imanje.

“Ivanini su malo čudni ljudi, ne druže se previše s domaćima i nekako se drže podalje. Ivana je kao dijete godinama živjela s majkom, ocem i bratom u Banjskom polju, u kući iz čijeg je dvorišta nestalo njezino dijete. Ivanina majka preminula je prije 11 godina, a tada su se otac i brat preselili u Brestovac i živjeli kod djeda, dok je Ivana ostala sama. Neko vrijeme je živjela sama u toj kući, a onda je otišla kod oca i brata, ali se ubrzo udala” kaže susjeda, prenosi Kurir.

Poruke i pozivi izbrisani

Majka Danke Ilić, Ivana, jučer je ponovno bila u policijskoj stanici u Boru, gdje je ispitivana o okolnostima nestanka njene kćeri.

Prema neslužbenim saznanjima iz istrage, vještačenje mobitela Ivane Ilić pokazalo je da su mnoge poruke i podaci o pozivima izbrisani.

Podsjetimo, u Srbiji je zbog nestanka Danke Ilić prvi put aktiviran sustav popularno nazvan “Amber alert”, službenog naziva “Pronađi me”, koji hitno obavještava javnost o nestanku djeteta.

NAJNOVIJE!