Glumica Kate Winslet je uputila snažnu poruku djeci: „Ovo ne mora biti vaš život!”

Glumica Kate Winslet je u svom govoru uputila ohrabrujuću poruku tinejdžerima i djeci diljem svijeta, a također se obratila i onima koji upravljaju online svijetom.

Kada je Kate Winslet osvojila TV nagradu BAFTA za svoju ulogu u “I Am Ruth”, majka troje djece se popela na pozornicu kako bi primila željenu nagradu.

U svom govoru, istaknula je vrlo suvremeni problem koji pogađa djecu današnjice: društvene mreže, izvijestila je Aleteia.

Film se bavi temom koja sve više zabrinjava suvremeni svijet – kako internetski svijet uzrokuje prekid komunikacije između roditelja i njihovih tinejdžera. To je svijet koji izolira djecu od voljenih članova obitelji i zapliće ih u mrežu društvenih mreža.

U filmu, Winslet tumači ulogu majke Ruth, koja se bori s teškim ponašanjem svoje kćeri Freye, koju glumi Winsletina stvarna kći Mia Threapleton. Njezina kći pokazuje zatvoreno ponašanje, što dovodi do napetosti i očaja. Nažalost, ova situacija je nešto s čime se mnogi roditelji tinejdžera mogu poistovjetiti.

Glumica je poslala snažnu poruku tinejdžerima

Kada je dirnuta glumica iz Titanica ustala kako bi primila nagradu, željela je poslati snažnu poruku o temi koja joj je očito bliska srcu. Prvo je izrazila poštovanje prema svojoj kćeri i naglasila što je ona postigla i prošla kroz ovaj film. Rekla je kako bi, da može, podijelila ovu nagradu s kćeri zbog emocionalnog napora koji je uložila u ulogu.

Zatim je govorila o filmu koji je napravljen za “obitelji koje osjećaju da su taoci opasnosti online svijeta”. Također je poslala ohrabrujuću poruku tinejdžerima koji su zarobljeni u svijetu društvenih medija. Upozorila ih je da njihov život ne mora biti ograničen na to i da nije sramota tražiti pomoć.

“Želimo svoju djecu natrag”

Višestruko nagrađivana glumica također je poslala snažnu poruku onima koji upravljaju online svijetom, pozivajući ih da “kriminaliziraju štetan sadržaj” i potpuno ga iskorijene. Jasno je izjavila: “Želimo svoju djecu natrag”.

Iako nije poznato koliki će utjecaj imati na one koji su na vlasti, činjenica da se ova tema ističe pomaže obiteljima da znaju da nisu same u suočavanju s izazovima odgoja tinejdžera u svijetu u kojem ovisnost o ekranu predstavlja stvarni problem.

NAJNOVIJE!