Hoće li Izrael sada napasti Iran? Svijet u strahu od globalnog rata

Svijet strahuje da će Izrael odgovoriti na napade Irana, ali za sada nemaju potporu SAD-a.

Iran je u subotu u kasnim večernjim satima započeo napad na Izrael na koji je poslao više od 300 bespilotnih letjelica i projektila (neke iz Iraka, Libanona, Sirije i Jemena).

Prema izvješćima izraelske vojske, protuzračna obrana “Arrow” uspjela je zaustaviti većinu (99%), iako je to bio najozbiljniji napad ikada  na Izrael..

U međuvremenu je Izrael jutros otvorio svoj zračni prostor, što znači da smatraju da je napad Irana završen, a pitanje je kakav će biti premijer Benjamin Netanyahu?

U kratkoj poruci na Twitteru poručio je da su “presretali, blokirali i zajedno će pobijediti”, no svijet u ovom trenutku nije miran i strahuje od globalnog sukoba. Mnogi u strahu čekaju informaciju hoće li iz Izraela biti odgovora.

Predviđa li Biblija Treći svjetski rat?

Izrael nije dobio poruku da o tome ne razmišlja od svog najvećeg saveznika, Sjedinjenih Američkih Država, jer je predsjednik Joe Biden odmah rekao da “neće podržati protuofenzivu”. S druge strane, nije bilo službenih izjava na ovu temu i najvjerojatnije se čeka današnji sastanak čelnika sila G7.

Jedan od izraelskih dužnosnika, govoreći za medij Times of Israel, samo je rekao da u procjeni situacije do jutros nije donesena nikakva odluka u vezi s izraelskim odgovorom na iranski napad.

Hoće li ga biti, razgovarat će se na sjednici ratnog kabineta i članova Vlade koja je zakazana za 15 sati, nakon što, naravno, obave sve potrebne telefonske razgovore sa saveznicima, koji su osudili napad Irana.

Prema informacijama izraelske vojske, iako je zračni prostor iznad zemlje otvoren, ipak treba biti vrlo oprezan jer nije nemoguće da Iran ponovno napadne.

NAJNOVIJE!