JK Rowling kaže da bi radije otišla u zatvor nego bila prisiljena zvati muškarca ženom

Svjetski poznata autorica JK Rowling rekla je da bi radije išla u zatvor na dvije godine nego ponavljala laž da su muškarci žene i obrnuto.

Britanska spisateljica koja je stekla međunarodnu slavu i ozloglašenost autorstvom serijala o Harryju Potteru od sedam knjiga, prošlog je tjedna na X-u reagirala na sliku poruke projicirane na vanjskom zidu zgrade koja glasi: “Ponavljajte za nama: Trans žene su žene.”

Rowling je podijelila fotografiju, uz naslov koji kaže: “Ne”.

Glazbenik Scott Spalding odgovorio je na Rowlinginu objavu komentarom : “Glasajte za laburiste, dobit ćete dvije godine!”

Kazna zatvora do dvije godine za klasificiranje “pogrešnog roda”

Njegov komentar dolazi usred izvješća britanskih novinskih kuća, uključujući Daily Mail, da britanska Laburistička stranka razmatra klasificiranje “pogrešnog roda” ili korištenja zamjenica koje odgovaraju spolu osobe, ali ne i njezinom samoproglašenom odabranom spolnom identitetu, kao “teško kazneno djelo” za koje je predviđena kazna zatvora do dvije godine.

Laburistička stranka nema većinu na vlasti, ali u svjetlu dvije nedavne pobjede na međuizborima protiv vladajuće Konzervativne stranke, mnogi pretpostavljaju da to “izgleda neizbježno”.

Sa svoje strane, Rowling je odbacila ideju da bi se trebala klanjati trans ideolozima kako bi izbjegla zatvor: “Sretno ću odslužiti dvije godine ako je alternativa prisilni govor i prisilno poricanje stvarnosti vrijednosti i spola. Pokrenite sudski spor, kažem. Bit će zabavnije od crvenog tepiha.”

Rowling je zamislila život iza rešetaka u sljedećem postu kao odgovor drugom X komentatoru koji joj je odgovorio, napisavši: “Vidimo se unutra. Baš mi se sviđaju kuhinje.” Kao odgovor, Rowling je dodala da se “nadala knjižnici, očito”, dok je tvrdila: “Mislim da bih mogla dobro raditi u kuhinjama.”

“Pranje rublja bi moglo biti problem”, nastavila je. “Imam tendenciju skupljati stvari/slučajno ih pretvarati u ružičaste. Ipak, pretpostavljam da to neće biti problem ako se radi uglavnom o pilingu i plahtama.”

NAJNOVIJE!