Kalifornija će kazniti trgovce do 500 dolara ako ne dodaju ‘rodno neutralne’ odjeljke za djecu

Trgovci u Kaliforniji će se suočiti s kaznama od 500 dolara ako ne uspostave određene “rodno neutralne” odjeljke za dječju robu prema državnom zakonu koji će stupiti na snagu sljedeće godine.

Prema pisanju portala Daily Wire, u siječnju će stupiti na snagu zakon koji je demokratski guverner Gavin Newsom potpisao 2021. Njime se nameće zahtjev za sve ustanove s 500 ili više zaposlenika koje nose “predmete za brigu o djeci”, što znači “svaki proizvod koji je dizajnirao ili namjeravao proizvođač da olakša spavanje, opuštanje ili hranjenje djece, ili za pomoć djeci pri sisanju ili rastu zubića.”

“Moramo prestati stigmatizirati ono što je prihvatljivo za određene spolove i jednostavno pustiti djecu da budu djeca”, ustvrdio je zastupnik demokratske savezne države Evan Low, koji je predstavio AB 10584.

“Dio toga je osigurati da ako ste mlada djevojka, možete pronaći policijski auto, vatrogasno vozilo, periodni sustav ili dinosaura. Isto tako, ako ste dječak, ako ste više umjetnički nastrojeni i želite se igrati sa šljokicama, zašto ne? Zašto biste trebali osjećati stigmu govoreći: ‘Oh, ovo treba biti sramota’ i otići na drugo mjesto?”

“Za razliku od autora, ja zapravo imam djecu, točnije petero”, odgovorila je bivša republikanska državna senatorka Melissa Melendez tijekom rasprave o zakonu. “Mislim da roditelji ne trebaju državu da uskoči i kaže im kako bi trebali kupovati za svoju djecu.”

Bog je stvorio oba spola na svoju sliku

Progresivna je vjera da spol nije ništa više od samopercepcije koju pojedinci mogu mijenjati po svojoj volji. Ali prema modernoj biologiji, spol nije subjektivni osjećaj samoga sebe, već objektivna znanstvena stvarnost, uspostavljena kromosomima pojedinca od njihovih najranijih trenutaka postojanja i reflektirana stotinama genetskih karakteristika. Za kršćane, pitanje je dodatno razriješeno Postankom 1,27, koji uči da je Bog stvorio oba spola na svoju sliku.

Ipak, godinama LGBT aktivisti rade na promicanju “rodne fluidnosti”, ideje da je seksualni identitet odvojen od biologije i prepoznatljiv samo osobnom percepcijom u javnom obrazovanju, knjižnicama, zdravstvenoj skrbi i kulturnim tradicijama kao što su natjecanja ljepote i atletska natjecanja.

Rušenje rodnih stereotipa u navikama dječje igre još je jedan od ciljeva pokreta, a zagovornici rodno fluidnog ponašanja inzistiraju na tome da afinitet djevojčica prema ružičastom, princezama i domaćicama, dok dječake više privlače kamioni, čudovišta i akcija, nije ništa drugo nego vanjske pristranosti koje im je nametnulo društvo puno predrasuda.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!