NaslovnicaVijestiOva Kanađanka potražila je pomoć zbog suicidalnih misli: Umjesto toga ponuđena joj...

Ova Kanađanka potražila je pomoć zbog suicidalnih misli: Umjesto toga ponuđena joj je eutanazija

Kanađanka Kathrin godinama se bori s mentalnim poremećajima. Tražila je pomoć zbog suicidalnih misli, a ponuđena joj je eutanazija.

Kathrin Mentler (37) koja živi s kroničnim suicidalnim mislima, nedavno je rekla Michelle Gamage za The Tyee da joj je ponuđena eutanazija dok je tražila pomoć zbog mentalnog poremećaja.

Također je više puta pokušala samoubojstvo i probudila se na odjelu intenzivne njege, preplavljena zahvalnošću prema bolničkom osoblju koje ju je održalo na životu.

“Živim s kroničnim suicidalnim mislima, ali to ne znači da nikada u životu ne osjećam radost”, kaže ona.

Ponudili joj eutanaziju

Ovo je prva jasna priča o savjetniku koji nudi eutanaziju kao opciju liječenja mentalnih bolesti i ilustracija zašto je u Britanskoj Kolumbiji 2022. godine došlo do porasta smrti od eutanazije od 24% .

Kathrin je godinama patila od depresije, tjeskobe i kroničnih suicidalnih misli, no nedavno joj je Centar za procjenu u Općoj bolnici u Vancouveru ponudio eutanaziju, piše LifeSiteNews.

Tog dana njezin cilj je bio zaštititi se. Razmišljala je da će je možda primiti u bolnicu jer je bila u krizi. Kaže da je također savjetniku otkrila svoju povijest mentalnih bolesti i samoozljeđivanja.

Savjetnik joj je tada rekao da je sustav mentalnog zdravlja “potpuno preopterećen”, da nema slobodnih kreveta, a najranije je u studenom mogla razgovarati s dostupnim psihijatrom.

“Bilo je prilično obeshrabrujuće i osjećala sam se bespomoćno”, kaže Kathrin. “Dolazim ovdje jer tražim pomoć, a vi mi govorite da pomoći nema.”

Tada ju je savjetnik pitao je li ikada razmišljala o medicinski potpomognutom samoubojstvu.

Kathrin kaže da je bila “šokirana” jer je došla u Centar po pomoć, “a ne po preporuke kako da se ubijem”.

Kaže da je savjetnik objasnio kako MAID funkcionira i rekao da je mnogo pacijenata pitalo o tome, dodajući da pacijenti ne “pate” jer uzimaju benzodiazepine prije nego što prime smrtonosnu injekciju.

“Zbog toga sam se osjećala kao da je moj život bezvrijedan ili problem koji bi se mogao riješiti ako odaberem MAID”, kaže Kathrin. Nakon toga je podnijela pritužbu Vancouver Coastal Healthu i zatražila da joj Centar da njezine dosjee od tog dana.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare