Kanadski liječnik bi mogao izgubiti licencu jer je savjetovao trudnici da ne pobaci svoje dijete

Što biste drugo očekivali da će reći?

Dr. Terence Davids je kanadski liječnik koji radi u Saskatoonu u Bridge City Mediclinic. Brine se o svojim pacijentima, uključujući i pacijente koji su još u maternici. Također je vjernik u Gospodina našega Isusa Krista.

Jednog dana prošlog prosinca, žena je došla u kliniku kako bi joj dr. Davids procijenio trudnoću. No, svrha njezina posjeta nije bila provjera zdravlja njezina djeteta.

Ovaj posjet trebao je prikupiti pojedinosti o veličini i razvoju kako bi ih proslijedio drugom liječniku, koji bi zatim raskomadao i uništio njezino dijete elektivnim pobačajem.

Kao kršćanin, dr. Davids je prirodno bio vrlo zabrinut za ženine namjere i sudbinu nerođenog djeteta koje je nosila. Pitao ju je vjeruje li u Gospodina, a on joj je vrlo iskreno rekao: “Mislim da ne bi trebala prolaziti kroz ovo… smatram kako bi trebala ponovno razmisliti.”

Što biste drugo očekivali da će reći? Svatko sa srcem i savješću bi učinio isto! Ova je žena trebala napraviti pogrešku svog života – pogrešku koju će vjerojatno požaliti.

No budući da je dr. Davids istupio u obranu svoje nerođene pacijentice i iz brige za ženu i njezinu vječnu dušu, optužen je za “zločin”. Koledž liječnika i kirurga Saskatchewana (CPSS) optužio ga je za “neprofesionalno ponašanje”, piše Lifesitenews.com.

Dr. Davids se sada mora suočiti sa saslušanjem u nadolazećim tjednima. Ako ga se proglasi “krivim”, mogao bi izgubiti licencu za bavljenje medicinom, a ljudi u Saskatchewanu mogli bi izgubiti jednog od svojih najljubaznijih liječnika.

Ali za što bi ovaj savjesni liječnik mogao biti “kriv”? Zbog pridržavanja svoje Hipokratove zakletve da neće nauditi – ni majci ni bebi u njezinoj utrobi? Ili možda zato što je kršćanin?

Riječi dr. Davidsa bile su savršeno u skladu s njegovom vjerom i pokazivale su istinsko suosjećanje i brigu. Zapravo, svaki medicinski stručnjak trebao bi nastojati oponašati primjer dr. Davidsa.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!