Kardinal Müller smatra da Joea Bidena treba ekskomunicirati iz Crkve

Bivši prefekt vatikanskog doktrinarnog ureda, kardinal Gerhard Müller, osudio je podršku američkog predsjednika Joea Bidena pobačaju, rekavši da je to “čedomorstvo” i da bi oni koji promiču “čedomorstvo” trebali biti “ekskomunicirani”.

“Riječ ‘abortus’ je previše blaga riječ. Stvarnost je ubojstvo, ubojstvo živog čovjeka”, rekao je kardinal Gerhard Müller. “Nemate pravo ubiti drugu osobu. To je apsolutno protivno Petoj zapovijedi.”

Kardinal Müller usporedio je ubijanje nerođenih i starijih osoba s “nacističkim” vremenima

Kardinal je dao svoje komentare osuđujući predsjednika Joea Bidena tijekom opširnog intervjua za LifeSiteNews u Rimu. Njegova izravna kritika Bidenovog javnog i dosljednog stava o pobačaju došla je nedugo nakon što je predsjednik iskoristio svoj Govor o stanju nacije kako bi obećao “vratiti Roe protiv Wadea.”

Kardinal je rekao da je “apsolutno neprihvatljivo da možete reći da ste katolik i promicati i opravdavati ubijanje osoba, ljudskih bića u majčinoj utrobi … Ubijanje bolesnih ljudi, kao u nacistička vremena, je eutanazija.”

Biden vrlo javno govori o svojoj katoličkoj vjeri, ali kardinal Müller je sugerirao da iako je Biden “nominalno katolik, on je u stvarnosti nihilist. To je cinizam i to apsolutni cinizam.”

NAJNOVIJE!