Katolički biskup rekao da “Djed Mraz ne postoji” pa doživio napade sa svih strana

Katolička crkva se ispričala roditeljima nakon što je biskup na Siciliji na misi prepunoj djece rekao da “Djed Mraz ne postoji” i da je modernog Djeda Mraza izmislila kompanija Coca-Cola.

Budući da je biskup Antonio Staglianò uznemirio mlade vjernike govoreći da Djeda Mraz ne postoji, don Alessandro Paolino iz biskupije Noto ispričao se u biskupovo ime i izrazio žaljenje zbog izjave “koja je izazvala razočarenje kod djece“.

“Crvenu boju njegovog kaputa je odabrala Coca-Cola u reklamne svrhe“, rekao je biskup, tvrdeći da su namjerno odabrali sliku zdravog i rumenog Djeda Mraza kako bi “sebe prikazali kao simbol zdravih vrijednosti”.

Biskup je ove riječi izgovorio tijekom festivala koji se tradicionalno održava na Siciliji i koji se završava simboličnom rekonstrukcijom dolaska Svetog Nikole u Noto na konju.

Ovim svečanostima uobičajeno prisustvuje mnoštvo, a roditelji su na društvenim mrežama izrazili negodovanje zbog biskupove izjave. Pojedini su ga optužili za licemjerje jer je “ubio“ Djeda Mraza, a istovremeno govorio o “sinu Djevice i Svetog Duha koji je hodao po vodi”.

Neki roditelji su biskupa usporedili sa Grinchem, zelenim čudovištem iz animiranog filma i dječjih knjiga koji želi “ukrasti” Božić.

VIDI OVO: Što bi roditelji trebali reći djeci o Djedu Mrazu?

Biskup ne želi povući svoje riječi

Međutim, biskup Staglianò nije htio povući svoje riječi. Naveo je kako želi da djeca zaborave CoCa-Colin prikaz Djeda Mraza i da se okrenu pravom povijesnom porijeklu Božića.

Njegova propovijed je, kako je rekao, “način da se oslobodimo popularne teologije i da se povrati pravo značenje kršćanske tradicije Božića”.

Sveti Nikola, koji je živio u današnjoj Turskoj u trećem stoljeću, nadahnuo je neke od tradicija koje se danas povezuju sa Djeda Mrazom. Legenda kaže da je ubacivao novčiće u prozor siromašnih porodica i anonimno dijelio hranu gladnima.

U različitim kulturama Djeda Mraz je prikazivan u raznim odjevnim predmetima sve dok Coca-Cola tridesetih godina nije popularizirala njegovu crveno-bijelu odjeću i današnji izgled.

NAJNOVIJE!