Katolički biskup osudio Bidenov pokušaj financiranja pobačaja: “Moramo zaštititi nerođenu djecu!”

Prijedlog Joea Bidena da prisili američke poslodavce da financiraju pobačaje nailazi na protivljenje katoličkih biskupa.

Predloženi propisi Bidenove administracije, objavljeni u ponedjeljak kako bi proveli Zakon o pravima trudnica, izazivaju kritike pobornika prava na život.

Ovi propisi američkog Povjerenstva za jednakost zapošljavanja zadiru u dvostranački zakon koji ne obuhvaća pobačaj, namećući obvezu pobačaja gotovo svim poslodavcima, uključujući one koji se zalažu za pravo na život i imaju kršćanske uvjerenja protiv pobačaja, piše Lifenews.com.

Prema Zakonu o pravima trudnica, svaki američki poslodavac trebao bi prilagoditi uvjete rada trudnicama, porodiljama i osobama s drugim zdravstvenim stanjima. No, Biden sada predlaže da se u “povezana zdravstvena stanja” uključe i “prekid trudnoće, uključujući pobačaj.”

Ako bi ovaj prijedlog bio usvojen, poslodavci s više od 15 zaposlenika morali bi prilagoditi uvjete za pobačaje svojih radnica, čak i ako to proturječi njihovim vrijednostima i vjerskim uvjerenjima.

Katolički biskupi ne podržavaju iskrivljavanje zakona

Predloženi propisi službeno će biti objavljeni u petak, započinjući 60-dnevno razdoblje u kojem pro-life i religiozni Amerikanci mogu podnijeti komentare kako bi se usprotivili pravilu.

Konferencija katoličkih biskupa Sjedinjenih Država (USCCB) podržavala je Zakon o pravima trudnica, ali sada optužuju EEOC za iskrivljavanje zakona. Prijedlog da se uključe prilagodbe za pobačaj krivo interpretira zakon, ističe biskup Michael Burbidge.

Republikanci u Kongresu također se protive Bidenovom planu. Senator Bill Cassidy (R-La.) tvrdi da je EEOC prekoračio ovlasti i izvan zakona djelovao u korist političke agende pobačaja.

EEOC još mora glasovati o propisima, a polemika oko povezanog pobačaja ukazuje na buduću lobističku borbu. Julie Marie Blake iz Saveza za obranu slobode poziva Amerikance da se obrate Kongresu i izraze protivljenje prijedlogu.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!