Katolički biskupi u Engleskoj izdali nove smjernice o spolu

"Od vitalne je važnosti da kao Kristovi sljedbenici oponašamo bezgranično Božje milosrđe"

Katolički biskupi Engleske i Walesa izdali su dokument na 14 stranica u kojem iznose detalje svog stava o rodnoj ideologiji.

U pastoralnom pismu je navedeno da se Katolička crkva čvrsto protivi medicinskim intervencijama za djecu koja propituju spol te da se u crkvenim institucijama također mora izbjegavati “društvena tranzicija”, u kojoj osoba živi u ulozi spola suprotnog svome.

Na konferenciji za mediji biskupi su istaknuli da je dokument “pastoralno razmišljanje”, a ne “doktrinarna izjava”.

David Oakley, biskup Northamptona, rekao je: „Objavili smo ovaj dokument jer znamo da oni koji rade u pastoralnim okruženjima ovo pitanje mogu smatrati složenim. To je također pitanje s kojim se treba postupati osjetljivo.

Praćenje je ključno na putu vjere, a želimo naglasiti da su svi dobrodošli u Crkvu. Od vitalne je važnosti da kao Kristovi sljedbenici oponašamo bezgranično Božje milosrđe i samilost dok se nosimo sa složenošću tuđeg života.

Ali to treba učiniti s jasnim razumijevanjem katoličke vizije i razumijevanja ljudske osobe te holističkim pogledom na ljudsku seksualnost.”

Dokument The Intricately Woven by the Lord: A Pastoral Reflection on Gender dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je Vatikan također objavio dokument koji izričito odbacuje teoriju rodnog identiteta i njezinu ideologiju.

NAJNOVIJE!