Katolički svećenik udijelio ‘blagoslov’ ženama koje su u braku 22 godine

Katolička crkva u Lexingtonu, Kentucky, ugostila je “blagoslov” istospolnog para koji je bio civilno “vjenčan” 22 godine, pozivajući se na vatikansku deklaraciju Fiducia Supplicans.

Župa Katoličke crkve Svetog Pavla objavila je sliku “blagoslova” na svojoj službenoj Facebook stranici, na kojoj se vidi župnik otac Richard Watson koji nosi štolu duginih boja i pruža ruke za “blagoslov” nad lezbijskim parom blizu oltara unutar crkve.

“Povijest je stvorena u nedjelju u povijesnoj katoličkoj crkvi Svetog Pavla”, stoji u tekstu uz fotografiju. “Ovaj istospolni par, u građanskom braku 22 godine, zatražio je blagoslov koji je otac Richard slobodno udijelio prema smjernicama u Fiducia Supplicans.”

Heterodoksno pro-LGBT glasilo “Outreach Catholic” proslavio je istospolni “blagoslov” održan u katoličkoj crkvi Svetog Pavla.

“Povijest se nastavlja stvarati u crkvi: svećenik blagoslivlja istospolni par, prema smjernicama navedenim u ‘Fiducia Supplicans’, u biskupiji Lexington”, napisao je Outreach na svojoj službenoj X (bivšoj Twitter) stranici.

Dokument Fiducia Supplicans izričito zabranjuje liturgijski blagoslov istospolnih parova, no svećenik je noseći štolu to pravilo prekršio.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!