Kina je navodno uključena u prisilno vađenje organa u velikim razmjerima

Odbor američkog Kongresa čuo je šokantno svjedočanstvo o navodnom prisilnom vađenju organa od Ujgura i Falun Gong praktikanata u Kini.

Predsjedavajući Kongresno-izvršne komisije za Kinu (CECC), kongresmen Chris Smith, godinama proučava ovo pitanje. Čvrsto je uvjeren da Kina dopušta užasna kršenja ljudskih prava.

“Prisilno vađenje organa u industrijskim razmjerima u Kini je zločin bez premca u svojoj zloći – treba se vratiti na užasne zločine koje su u 20. stoljeću počinili Hitler, Staljin, Mao ili Pol Pot da bismo pronašli usporedive sustavne zločine”, izjavio je u svom uvodu za saslušanje 21. ožujka. “Broj pogubljenih ili njihovih organa – neki čak i prije nego što su moždano mrtvi – je nevjerojatan.”

Među svjedocima pred CECC-om bila je i dr. Maya Mitalipova, ravnateljica Laboratorija za ljudske matične stanice pri Institutu za biomedicinska istraživanja Whitehead Instituta za biomedicinska istraživanja Massachusetts Institute of Technology. Ona je Ujgurka koja je rođena u Kazahstanu, piše Bioedge.org.

Kina je izgradila najveću DNK bazu podataka

Njeni su navodi bili zapanjujući. Rekla je da je kineska vlada izgradila najveću svjetsku DNK bazu podataka uz pomoć američke tehnologije. DNK autohtonog stanovništva Tibeta i Xinjianga, gdje živi većina od 15 milijuna kineskih Ujgura i drugih Turaka, je sekvencioniran. Procijenila je da bi sekvenciranje DNK 15 milijuna ljudi koštalo 1 ili 2 milijarde američkih dolara. Zašto bi vlada to učinila?

Njezin odgovor od kojeg se ledi krv u žilama je da kineska vlada koristi bazu podataka za odabir donatora organa.

Kada pacijent zatraži organ u Kini, njegovi/njezini DNK sekvencirani podaci bit će “razneseni” protiv milijuna u DNK bazi podataka pohranjenoj u računalima. U roku od nekoliko minuta pronaći će se savršeno podudaranje. Ako potencijalni donor organa nije u zatvoru ili logoru, onda kineske vlasti mogu lako naći razlog da zadrže osobu koju će na zahtjev ubiti za svoje organe.

To je glavni razlog zašto je kineska vlada uložila milijarde dolara u sekvenciranje DNK cijele populacije Xinjianga i Tibeta. Zato što će zauzvrat zaraditi eksponencijalno mnogo više milijardi dolara godišnje.

Ethan Gutmann, stručnjak za žetvu organa, također je posvjedočio da se mladi i zdravi odrasli Ujguri odvode iz masovnih zatočeničkih logora i ubijaju zbog njihovih organa.

Još jedan svjedok pred CECC-om bila je Anne Zimmerman, predsjednica Odbora za bioetička pitanja pri Odvjetničkoj komori grada New Yorka. Rekla je da bioetičari imaju posebnu odgovornost za osiguravanje da institucije ne surađuju u vađenju organa.

Glasnogovornik kineskog veleposlanstva u Washingtonu Liu Pengyu rekao je za Radio Free Asia da Kinom upravljaju zakoni i da su “prodaja ljudskih organa i ilegalna transplantacija potpuno zaštićeni”.

NAJNOVIJE!