Komarac je ugrizao djevojku blizu oka, preminula je u roku od pet dana

Mlada pilotkinja Oriana Pepper (21) preminula je od infekcije koja joj se proširila na mozak, nakon što ju je za čelo ugrizao komarac.

Oriana je veliki zaljubljenik u letenje, a u trenutku smrti pohađala je pilotsku akademiju. Sanjala je da će jednog dana postati pilotkinja u nekoj od komercijalnih avio-kompanija.

Ona je već položila teorijske ispite na Oxfordu, a zatim je otišla u Belgiju na daljnju obuku. Nju je tokom boravka u Antwerpenu ugrizini komarac za čelo u blizini desnog oka, piše Express.

Nakon što se ujed proširio i izazvao infekciju, ona je početkom jula otišla u bolnicu, gdje su joj liječnici pripisali antibiotike kako bi se upala smanjila.

Međutim, njoj se stanje nije popravilo i Oriana se dva dana kasnije onesvijestila dok je bila sa svojim dečkom Jamesom.

Oriana i njen dečko upoznali su se na obuci za pilote, pa su potom zajedno premješteni u Antwerpen u Belgiji. On je sudu ispričao da su ih komarci oboje više puta ugrizli tijekom dva mjeseca koliko su živjeli u Antwerpenu. Nikada nijedno od njih nije dobilo alergijsku reakciju niti infekciju.

VIDI OVO: Zašto je Bog stvorio komarce?

Komarci su normalna pojava tijekom ljetnih mjeseci

– Lokalci su nam rekli da su komarci normalna pojava u svibnju i lipnju, ali je Orianu počelo boljeti čelo, sve je bilo crveno i otečeno i dobila je i jake bolove u leđima. Ali liječnici su joj samo rekli da uzme antibiotike i poslali je kući – rekao je njen dečko.

Oriana je upala u delirij, nije mogla govoriti, a potom je izgubila svijest, pa je prebačena u bolnicu gdje je umrla tri dana kasnije.

Izvještaj patologa pokazao je da je djevojka, koja je sanjala da bude pilot, umrla od ozbiljne infekcije nakon uboda komarca. Oriana je dobila sepsu koja se proširila na mozak i izazvala emboliju koja ju je ubila.

Orianini roditelji su bili šokirani kada su čuli šta joj se dogodilo.

– Ovo je užasna tragedija za jednu mladu djevojku pred kojom je bila svjetla budućnost – rekli su njeni roditelji.

Oriana je iza sebe ostavila roditelje, brata blizanca Oscara, starijeg brata Olivera.