Snimka zaslona: YouTube

Gotovo gola djeca sudjelovala su na festivalu u Španjolskoj i svojim nastupom šokirala svjetsku javnost. Paradirala su i štiklama i donjem rublju.

Karneval u španjolskoj Torrevieji trajao je više od dva tjedna, a svoju je posljednju kulminaciju doživio 10. veljače, kada je grupa Osadia predstavila svoje kostime.

Za modele su uzimali djecu, koju su oblačili u donje rublje, stavljali im štikle, podvezice i štitnike za bradavice.

Organizator se našao pod brojnim kritikama na internetu zbog video snimaka na kojima se vide djeca odjevena u neprikladnu odjeću kako paradiraju ulicama.

Tinejdžeri, koji su bili dio slavlja, u rukama su nosili LGBT zastavice kojima su mahali cijelo vrijeme performansa.

Španjolska spisateljica Lucia Extebaria poručila je da ovakve manifestacije treba zabraniti te da roditelji ne bi smjeli dopustiti maloljetnicima da nose BDSM odjeću. Također, česti su komentari kako je riječ o “hiperseksualizaciji maloljetnika”.

Unatoč lavini loših komentara i kritika, gradonačelnik grada Eduardo Dolon dao je punu podršku umjetnicima, ali i organizatoru događaja.

“Sve nagrađivane trupe i sudionici imaju priznanje za sjajan posao koji je urađen kako bi naš karneval zablistao i pozicinirao se kao nacionalno mjerilo”, rekao je gradonačelnik.

Ulična parada u Torrevieji oblikovana je po uzoru na tradicionalne brazilske događaje, poput međunarodno priznatog karnevala u Rio de Janeiru.

Inače, grupa Osadia osvojila je visoko četvrto mjesto u kategoriji kostima na ovogodišnjem karnevalu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare