Košarkaški trener kršćanske škole ubio se zbog optužbi da je imao seks s dvije učenice

Bivši košarkaški trener za djevojčice u kršćanskoj srednjoj školi u Ohiju umro je prošlog tjedna zbog sumnje na samoubojstvo dok je bio suočen s optužbama da je imao seks s dvije učenice iz svog tima.

Policijski odjel priopćio je lokalnim medijima da je 35-godišnji Jason Dawson, bivši košarkaški trener za djevojčice u kršćanskoj srednjoj školi Worthington, pronađen mrtav s ranom od vatrenog oružja koju je sam sebi nanio. Ured mrtvozornika okruga Franklin izvršit će obdukciju.

Trener je prošlog mjeseca optužen za 10 točaka seksualnog zlostavljanja povezanih s incidentima koji su se protezali od 2021. do 2022. Optužen je za seksualni odnos s dvije 16-godišnje učenice. Obje bivše učenice trenutno su starije od 18 godina.

Prošli je tjedan na saveznom sudu optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnika i distribuciju, primanje ili posjedovanje dječje pornografije.

U studenom 2023. godine djevojke su policiji prijavile da su imale spolni odnos s Dawsonom, koji je bio njihov košarkaški trener, te da ih je ponekad snimao.

Sudski dokumenti izvješćuju da su obje djevojke imale video snimke Dawsonovog seksa s njima koje su predale istražiteljima na slučaju.

Ravnatelj kršćanske škole Worthington nazvao je Dawsonove postupke “vrijednim prezira, zločinačkim i protiv svega za što se zalažemo i podučavamo” u izjavi u ožujku.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!