Kralj Charles se obratio u uskrsnoj poruci: Želim slijediti Kristov primjer!

"Bogoslužje na Veliki četvrtak ima vrlo posebno mjesto u mom srcu", rekao je nakon čitanja Evanđelja.

Kralj Charles je rekao da nastavlja služiti naciji “čitavim srcem” u osobnoj uskrsnoj poruci nakon dijagnoze raka njemu i princezi od Walesa.

Charlesovo audio obraćanje emitirano je na Veliki četvrta zajednici u katedrali u Worcesteru u njegovoj odsutnosti, zbog monarhovog liječenja od raka.

Poručio je svima da “pruže ruku prijateljstva” što će se vjerojatno protumačiti kao odgovor nacije na dvostruki strah od bolesti monarhije.

“Bogoslužje na Veliki četvrtak ima vrlo posebno mjesto u mom srcu”, rekao je nakon čitanja Evanđelja koje piše o tome kako je Isus prao noge svojim učenicima.

Rekao je da taj redak iz Evanđelja po Ivanu “ima svoje podrijetlo u životu našega Gospodina, koji je kleknuo pred svojim učenicima i na njihovo veliko iznenađenje oprao im od nevolja umorne noge”.

Monarh je time rekao da je Isus postavio “primjer kako trebamo služiti i brinuti jedni za druge”.

“Čin bogoslužja, ovdje u katedrali u Worcesteru, podsjeća me na zakletvu koju sam položio na početku svoje krunidbe, da ću slijediti Kristov primjer ‘ne da budem služen, nego da služim'”, rekao je kralj Charles.

“To je ono što sam uvijek pokušavao raditi i činiti, svim srcem”, dodao je.

Kralj je na prijestolje došao prije 18 mjeseci, a početkom godine dijagnosticiran mu je rak zbog kojeg je bio podvrgnut kemoterapiji.

NAJNOVIJE!