Kršćanski roditelji tuže školu zbog skrivanja promjene spola njihove kćeri

Kršćanski roditelji u Michiganu tuže školski okrug svoje kćeri jer su njihovu kćer počeli tretirati kao muško bez njihova znanja ili pristanka.

Dan i Jennifer Mead tvrde u saveznoj tužbi podnesenoj prošlog tjedna da su zaposlenici okruga u srednjoj školi East Rockford počeli tretirati svoju 13-godišnju kćer kao dječaka i oslovljavati je zamjenicom u muškom rodu i muškim imenom nakon što je navodno rekla školskom savjetniku da se želi identificirati kao muškarac, prenosi Christian Post.

Meadovi tvrde da je škola od njih skrivala društvenu tranziciju njihove kćeri tako što je lažno promijenila karton djevojčice. Tvrde da su to saznali tek slučajno kada je zaposlenik zanemario promijeniti jedan od kartona s njenim imenom.

“Meadovi su bili zapanjeni kada su otkrili da je Okrug – bez traženja njihovog pristanka i dok je aktivno skrivao informacije od njih – počeo tretirati [njihovu kćer] kao dječaka, nazivajući je muškim zamjenicama i muškim imenom u školi”, stoji u tužbi.

Roditelji, koje zastupaju odvjetnici organizacije Alliance Defending Freedom, tvrde da je okrug prekršio njihova “iskrena vjerska uvjerenja i roditeljska prava” prikrivanjem rodne disforije njihove kćeri. Od tada su je izvukli iz škole koju je pohađala od šestog razreda 2020.

Djevojčica, koja se u sudskim dokumentima naziva “GM”, imala je 11 godina 2020. i navodno je te godine počela viđati školskog savjetnika jer je imala akademskih poteškoća.

Tijekom sljedeće dvije godine GM se redovito sastajala sa savjetnicom, koja je u tužbi identificirana kao Erin Cole.

NAJNOVIJE!