Lezbijska biskupica osudila zabranu “queer svećenstva”

Lezbijska biskupica Ujedinjene metodističke crkve, čiji je izbor proglašen nevažećim 2017. zbog toga što je bila u istospolnom braku, ali koji je ostala na dužnosti, osudila je denominacijsku zabranu “queer svećenstva” u propovijedi Generalne konferencije.

Biskupica Karen Oliveto iz UMC Mountain Sky Area iznijela je poruku u ponedjeljak ujutro ispred opće crkvene UMC konferencije u Charlotteu, Sjeverna Karolina.

Tijekom svog govora, Oliveto je upitala okupljene jesu li “spremni učiniti Božju ljubav vidljivom u svemu što čine” i hoće li “susresti i služiti Isusu u izopćenima, potištenima i odbačenima”.

Oliveto je navela nekoliko primjera takvih ljudi, nabrojavši one koji su beskućnici, sami, siromašni, u zatvoru, siročad, neobrazovane te par primjera iz LGBT zajednice, javlja Christian Post.

“Jeste li voljni upoznati i služiti Isusu u transrodnoj osobi koja prolazi kroz duboko duhovno putovanje kako bi pronašla sebe onakvom kakvu ju je stvorio Bog?” Oliveto je nastavila: “Jeste li voljni susresti i služiti Isusu u queer svećeničkoj osobi koja je bila vjerna Božjem pozivu čak i kada je Crkva pokušala zanijekati taj poziv?”

Trenutačno, UMC Book of Discipline označava homoseksualnost kao “nespojivu s kršćanskim učenjem” i zabranjuje zaređenje necelibatnih homoseksualaca i blagoslov istospolnih zajednica.

United Methodist Judicial Council, najviši sud denominacije, presudio je 2017. da je Olivetin izbor nevažeći i pozvao na početak procesa njezinog uklanjanja s dužnosti.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!