NaslovnicaVijestiLibiju pogodile poplave biblijskih razmjera: Mrtva tijela leže u moru i ispred...

Libiju pogodile poplave biblijskih razmjera: Mrtva tijela leže u moru i ispred zgrada!

Libiju su pogodile poplave biblijskih razmjera, a više d 1000 tijela pronađeno je u istočnom libijskom gradu Derni, rekao je ministar u vladi na istoku zemlje. Dodao je da očekuje da će konačni broj biti vrlo velik.

“Vratio sam se iz Derne. Vrlo je katastrofalno. Tijela leže posvuda – u moru, u dolinama, ispod zgrada”, rekao je Reutersu telefonom Hichem Chkiouat, ministar civilnog zrakoplovstva i član odbora za hitna stanja.

“Broj tijela pronađenih u Derni je veći od 1000”, rekao je. Očekuje da će konačni broj biti “stvarno jako velik”, prenosi Index.

“Ne pretjerujem kada kažem da je 25 posto grada nestalo. Mnoge, mnoge zgrade su se srušile”, dodao je.

Dužnosnici u administraciji koja vodi istočni dio podijeljene zemlje rekli su u ponedjeljak da je najmanje 2.000 ljudi poginulo u poplavama, iako nije bilo odmah jasno na čemu se temelji ta procjena.

VIDI OVO: Šalje li Bog poplave, potrese, požare?

Dužnosnici su rekli da su još tisuće nestale u poplavi, za koju su rekli da je odnijela cijele četvrti nakon pucanja brana iznad grada.

Video podijeljen na društvenim mrežama prikazuje desetke tijela prekrivenih dekama na pločnicima u Derni. Libija je politički podijeljena između istoka i zapada, a javne službe su se raspale od pobune koju je 2011. podupirao NATO i koja je potaknula godine sukoba.

Nakon što je prošli tjedan pogodila Grčku, oluja Daniel je u nedjelju zahvatila Sredozemlje, poplavivši ceste i uništivši zgrade u Derni, te pogađajući druga naselja duž obale, uključujući drugi najveći libijski grad Benghazi.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare