Liječnici prekinuli trudnoću krivoj ženi, obitelj u šoku

Osoblje je zdravoj ženi u četvrtom mjesecu trudnoće obavilo prekid trudnoće.

Liječnici Sveučilišne bolnice Bulovka u Pragu su prekinuli trudnoću ženi koja to nikako nije htjela.

Incident se dogodio nakon što su liječnici zamijenili pacijentice pa je trudnica zbog toga izgubila bebu. Glasnogovornica bolnice Eva Stolejda Libigerová potvrdila je događaj.

“Na našoj Klinici za ginekologiju i porodništvo 25. ožujka dogodio se neželjeni događaj. Prema dosadašnjim nalazima, kao rezultat ozbiljnih prekršaja i nepoštivanja internih propisa od strane dotičnih zaposlenika, započela je operacija na krivo identificiranom pacijentu”, potvrdila je glasnogovornica Bulovke.

Naime, u ginekološkoj klinici liječnici su izveli abortus na pogrešnoj trudnici. Bolnica je suspendirala odgovorno medicinsko osoblje, a uprava je izrazila žaljenje zbog “neoprostive ljudske pogreške”.

Zdravoj ženi su prekinuli trudnoću

Osoblje je zdravoj ženi u četvrtom mjesecu trudnoće obavilo prekid trudnoće. Naime, dvije trudnice su primljene u kliniku. Jedna je došla na rutinski pregled, a druga je imala termin za kiretažu.

“Pacijentice su dvije strankinje koje imaju stalni boravak u Češkoj. Jedna je trudnica došla na rutinski pregled, dok su kod druge žene liječnici morali obaviti operaciju koja se radi, primjerice, kod prekida trudnoće. Ona je u 16. tjednu trudnoće”, rekla je glasnogovornica klinike.

Liječnici su zamijenili trudnice i greškom izveli operaciju prekida trudnoće na trudnici koja je došla na rutinski pregled.

Klinika je izrazila “najdublje žaljenje” pogođenoj obitelji, a uprava klinike je objavila je da je spremna platiti odštetu, prenosi Dnevnik.hr.

NAJNOVIJE!