Lijepa vijest iz Slovenije: Tele koje je sedam dana bilo zatrpano blatom je spašeno

Lijepa vijest nam dolazi iz Slovenije! Tele koje je nakon poplava čak sedam dana provelo zatrpano blatom i ruševinama je spašeno. 

Slovenska vojska i pripadnici civilne zaštite su uspješno izveli spašavanje zarobljenog teleta na području Savinjske doline, koje je gotovo sedam dana bilo zatrpano blatom i ruševinama te je nekako preživjelo, priopćila je Slovenska vojska.

Spašavanje dvomjesečnog teleta po imenu Gomzi bilo je iznimno zahtjevno i trajalo je gotovo tjedan dana, prenosi RTV Slovenija.

Slovenski vojnici su koristili bager kako bi ga iskopali, a zatim je tele helikopterom prevezeno u kliniku radi daljnje skrbi.

Prve informacije ukazuju da životinja nije u najboljem stanju.

Nakon katastrofe, čulo se samo dozivanje teleta

Tijekom poplava, imanje obitelji Fale je zahvatilo klizište i ozbiljno oštetilo štalu, u kojoj je blato zatrpalo osmero stoke. Nakon katastrofe, čulo se samo dozivanje teleta.

Posada policijskog helikoptera je jedna od nekoliko ekipa koje su ovih dana spašavale živote i dostavljale hranu i potrepštine na mjesta koja su bila izolirana od svijeta.

Kako je priopćila policija, posada helikoptera je s farme u Savinjskoj dolini spasila dva preživjela praseta i premjestila ih na sigurniju lokaciju unutar iste farme, nekoliko stotina metara dalje od prethodnog boravišta.

Kako je objašnjeno u objavi na društvenim mrežama, voda je odnijela cijelu štalu na toj farmi, zajedno s kravama i jednim praščićem, dok je jedna kobila s farme uspjela pobjeći sama iz vode.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!