Majci iz Beograda se na Jadranu razboljelo dijete, a reakcija hrvatskog liječnika ju je iznenadila

Jednoj majci iz Beograda koja je sa sinom došla na ljetovanje u Hrvatsku se razboljelo dijete, a reakcija liječnika ju je oduševila.

Ljetovanje je svima sinonim za odmor i dobro provedeno vrijeme gdje “napunimo baterije”. Međutim, uvijek se može dogoditi nešto nepredviđeno da se odmor pretvori u noćnu moru, pogotovo ako niste uplatiti zdravstveno osiguranje.

To se upravo desilo Mariji J. majci iz Beograda koja je sa sinom (11) otišla na ljetovanje u Hrvatsku. Točnije, otišli su kod rodbine u Knin, a odatle su svakodnevno odlazili na Jadran. Sve je djelovalo u redu, ali…

Marija kaže da su na more odlučili otići u kolovozu. Sve u svemu, more je divno, njen sin je svakodnevno plivao, a najviše ronio. Ništa, kaže ona, nije ukazivalo da će se dogoditi nešto loše.

Dječak se bolio na jake bolove u uhu

“Jednog jutra mi se sin probudio i žalio se na jake bolove u uhu. Odmah sam znala šta je razlog. Sigurno je dobio upalu uha jer bukvalno bez prestanka ronio”, govori Marija.

Odlučila je da budući da nije uzela osiguranje pokuša da ode u lokalnu ljekarnu i zamoli za antibiotik. Međutim, tamo je naišla na opravdano odbijanje, i uputili su je na liječnika. Prema njenim riječima, najbliža privatna zdravstvena ustanova je čak u Šibeniku koji je od Knina udaljen dobrih 30 do 45 minuta vožnje.

Zato je pokušati potražiti pomoć u državnom Zdravstvenom centru Knin. To je, kaže ona, jedini dom zdravlja u Kninu, koji je od nje udaljen nekoliko minuta hoda.

“Odmah sam otišla sa sinom u dom zdravlja, a bolovi u uhu su mu se povećavali, tako da sam se zabrinula. Tako sam zatekla skoro pa praznu čekaonicu u kojoj je bilo svega petoro ljudi”, kaže ona.

S djetetom je ušla preko reda

Zamolila je ljude da ode kod sestre preko reda da se informira. Međutim, kada je sestri ispričala šta se dogodilo i odakle dolazi, da nema ni zdravstveno osiguranje, već samo srbijansku putovnicu nastupio je prijatni šok.

“Sestra mi je najljubaznije moguće rekla da ne brinem ništa, i da će odmah otići kod liječnika. Brzo se vratila i rekla da uđem sa djetetom preko reda, da to neće biti nikakav problem.

Liječnik je pregledao mog sina, a  to ne samo onako da završi što prije. Baš se posvetio traženju adekvatnog antibiotika. Čak je i na internetu pretraživao koje su najbolje za malu djecu, jer ipak je to opća praksa, te najviše ima odraslih. Na kraju mi je dao antibiotske kapi sa točnim uputama kako da ih kapam sinu”, oduševljeno priča ova Beograđanka.

Dodaje još i da ništa nije platila, te da joj nisu tražili nijedan dokument.

“Eto, to je bio pravi primjer ljudske humanosti, i spremnosti da potpunom neznancu pomognu u nevolji. Zahvalna sam što takvih ljudi i dalje ima, a vjerujem da će ih biti sve više”, zaključuje za Blic Marija.

NAJNOVIJE!