Majci oteli dijete nasred ulice: Krenula je za vozilom, ali ništa nije mogla učiniti

Nadzorne kamere snimile su trenutak kada je dijete otrgnuto majci iz ruku i oteto usred bijela dana bela na prometnoj ulici u meksičkom gradu Huehuetocu.

Stravičan i drzak zločin dogodio se 10. listopada pred nekoliko prolaznika na ulici i automobila koji su tuda prolazili.

Majka je malog sina vodila za ruku iz škole, kada ih je, minutu nakon završetka nastave presreo crveni automobil. Iz njega su izašla dvojica muškaraca koji su prijetili ženi i ugurali dijete u automobil. Tada je jedan od njih ostao pričati sa ženom i držati je. Nakon nekoliko sekundi ušli su u vozilo i počeli bježati.

Očajna majka je krenula za vozilom, ali ništa nije mogla učiniti.

Ova užasna priča je ipak imala sretan kraj jer je snimka dospjela na društvene mreže gdje ju je vidjelo na desetine milijuna ljudi u Meksiku i širom svijeta. Aktivirali su se policija i Tužiteljstvo i pokrenuta je velika akcija potrage za dječakom.

On je brzo pronađen i spašen 12. listopada, dva dana kasnije.

– Koordiniranom akcijom omogućeno je oslobađanje maloljetnika koji je otet 10. listopada ove godine u Huehuetocu. U ovom trenutku ga prevoze kako bi ga spojili s njegovom obitelji. Preliminarna procjena je da je dobrog zdravlja – priopćilo je Tužiteljstvo odmah nakon uspješne akcije spašavanja.

Također je objavljeno da su otmičari tražili previsoku sumu za puštanje dječaka na slobodu, tako da im ništa nije uplaćeno. Šest osumnjičenih je uhićeno tijekom policijske akcije.

NAJNOVIJE!