Majka osmero djece zatvorena i vezana u kolibi, snimka je šokirala svijet

Video majke osmero djece iz Kine zatvorene u seoskoj kolibi s lancem oko vrata izazvao je gnjev i šok u Kini i cijelom svijetu.

Video na Douyinu, koji je vlasnik TikTok-a, snimio je muškarac koji posjećuje ženu i vidno je šokiran onim što vidi, prenosi BBC.

Nakon što joj donese toplu odjeću, postavlja joj nekoliko pitanja, ali ona ne može da odgovori kako treba.

Video je postao viralan, a korisnici interneta zatražili su da vlasti pomognu zlostavljanoj ženi.

Mnogi su također razgovarali o zlostavljanju žena i njihovim ograničenim pravima u ruralnim kineskim pokrajinama i doveli u pitanje okolnosti pod kojima je žena u Xuzhou u istočnoj provinciji Jiangsu rodila osmero djece.

Pitali su kako je ovo promaklo lokalnim vlastima, s obzirom na kineska stroga ograničenja planiranja obitelji.

Na snimci se vidi da je žena dezorijentirana i nije u stanju odgovarati na pitanja muškarca, koji ju je pitao je li joj hladno. Obučena je samo u tanku odjeću iako su vani ledene, zimske temperature.

Otkako je snimka objavljena ovog petka krenule su brojne rasprave kako bi se moglo raditi o slučaju krijumčarenja ljudi.

Mnogi korisnici interneta usporedili su ovu situaciju s kineskim filmom Slijepa planina iz 2007. godine, koji govori o mladoj ženi koja je oteta i prodana u ropstvo.

Vlasti su u petak objavile priopćenje u kojem odbacuju sve špekulacije o otmici. Identificirali su ženu po prezimenu Yang, iz okruga Feng Huankou.

Rekli su da je udana za muškaraca koji je identificiran kao gospodin Dong 1998. godine, i da joj je dijagnosticirana mentalna bolest. Njegova obitelj je rekla lokalnim vlastima da je Yang često imala nasilne ispade.

Ali odgovor dužnosnika dodatno je razbjesnio korisnike interneta koji su kritizirali vlasti zbog toga što se ne bave pitanjem njenog pritvora, upotrebe lanaca i njenog općeg stanja.

NAJNOVIJE!