Majka preminula s 27 godina: Simptome nije shvaćala ozbiljno

27-godišnja majka je preminula od melanoma jer simptome koje je imala nije shvaćala ozbiljno. U trenutku smrti pored nje su bili njezini najbliži.

Kassidy Pierson iz Sjedinjenih Američkih Država postala je poznata na Tik Toku, jer je zajedno sa svojim pratiteljima dijelila sve o njezinoj borbi s rakom i time motivirala sve ljude koji vode bitku za život.

“U trenutku smrti pored nje su bili njezini najbliži. Nije se mučila. Kada bi samo znala koliko ju je ljudi voljelo na ovoj platformi…”, rekla je slomljena sestra kroz suze i zahvalila svima na podršci.

Kassidy je svojevremeno tvrdila kako je prve promjene na madežu na unutarnjoj strani bedara primijetila u 18. godini. Počeo je mijenjati oblik, veličinu i boju, a pojavili su se svrbež i suhoća. Bila je mlada i nije shvaćala da su to sve simptomi melanoma pa ih je ignorirala.

VIDI OVO: Kako prepoznati opasan madež?

Madež je bio veličine gumice za olovku

“Madež je bio veličine gumice za olovku, svrbjelo me je, bio je suh, krvario je ako bih ga počešala. Nije imao boju i mijenjao je oblik. Imala sam sve simptome”, pričala je Kassidy. Tvrdila je kako ne može sebi oprostiti što odmah nije nešto poduzela.

U to vrijeme je bila trudna pa je i to bio još jedan dodatni razlog zašto nije obraćala puno pozornost na madež. Kaže kako nije imala zdravstveno osiguranje kao i da je odlazak kod liječnika čekala do svoje 21. godine.

Liječnici su joj brzo utvrdili da se radi o melanomu i da ima najopasniju vrstu raka kože, koji se već proširio po njezinom tijelu. Ona je čitavu svoju borbu dijelila sa priateljima na Tik Toku.

“Napravili su biopsiju madeža, a dva tjedna kasnije sam dobila dijagnozu, rekli su mi kako se radi o melanomu trećeg stupnja koji se već proširio na limfne čvorove. Pitala sam ga što to znači, jer nisam znala. Rekao mi je da postoji nekoliko različitih vrsta raka kože, a melanom je smrtonosan i ja sam ga imala”, pričala je Kassidy.

@ohhkayypee

There will be a slideshow video coming soon. Thank you for all your support. She was loved. And finally… get your skin checked.

♬ original sound – Ohhkayypee

VIDI OVO: Kako prepoznati melanom prije nego bude prekasno?

Problem je što se nije odmah obratila liječniku

S obzirom da njen onkolog joj nije dao nikakvo liječenje, godinu dana kasnije melanom je iz treće faze prešao u četvrtu. Kada je odlučila potražiti mišljenje drugog liječnika, saznala je da se mora podvrgnuti nizu agresivnih tretmana.

“Bilo je dugo putovanje, napravili su mi djelomičnu zamjenu kuka, odstranili su mi polovinu plućnog krila, prošla sam pet različitih ciklusa zračenja”, ispričala je.

Početkom 2021. otkriveno joj je još sedam novih tumora. Kako se navodi, da je odmah otišla na liječenje, sada bi uživala u odrastanju svog sina.

NAJNOVIJE!