Majka je ubila troje djece, a njihov otac moli javnost da joj “oprosti”

Ožalošćeni otac iz Massachusettsa zamolio je javnost da “oprosti” njegovoj supruzi nekoliko dana nakon što je navodno ubila njihovo troje male djece i pokušala si oduzeti život u njihovoj obiteljskoj kući jer stručnjaci sugeriraju da je možda patila od postporođajne depresije.

Policija je primila poziv od oca, Patricka Clancyja, 24 siječnja oko 18:10, izvijestivši da je njegova supruga, Lindsay Clancy, 32, medicinska sestra u Općoj bolnici Massachusetts, skočila kroz prozor u njihovoj kući u Duxburyju u pokušaju samoubojstva.

Lindsay Clancy pokušala si je oduzeti život nakon što je zadavila svoje troje djece: 5-godišnju Coru, 3-godišnjeg Dawsona i 8-mjesečnog Callana koji je u petak preminuo u lokalnoj bolnici.

Ubojstva su izazvala značajne reakcije susjeda i dobronamjernih ljudi, uključujući stotine onih koji su se okupili na molitvenom bdijenju u crkvi Svete Obitelji.

Dok se njegova supruga suočava s najmanje dvije točke optužnice za ubojstvo zajedno s drugim optužbama, Patrick Clancy pozvao je javnost da joj “oprosti” u izjavi podijeljenoj na GoFundMe kampanji koja je prikupila gotovo milijun dolara za pomoć njemu i njegovoj obitelji.

“Oprostite Lindsey, kao što sam joj ja oprostio”

“Želim vas sve zamoliti da duboko u sebi oprostite Lindsay, kao što sam i ja. Prava Lindsay bila je velikodušna i brižna prema svima – meni, našoj djeci, obitelji, prijateljima i svojim pacijentima. Sve što joj sada želim je da nekako pronađe mir”, napisao je Patrick Clancy.

Potreseni otac odvojio je vrijeme i za tople riječi o svakom svom djetetu ponaosob.

“Mnogi ljudi su rekli da ne mogu zamisliti i u pravu su, ne postoji apsolutno ništa što bi vas moglo pripremiti. Šok i bol su nesnosni i nemilosrdni. Neprestano se podsjećam na njih i uz malo sna što uspijem odspavati, stalno ih sanjam. Svaki roditelj zna da je nemoguće razumjeti koliko ćete voljeti svoju djecu dok ih ne dobijete”, napisao je.

“Cora, Dawson i Callan bili su srž mog života i potpuno sam izgubljen bez njih,” dodao je Clancy. “Moja obitelj bila je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila. Bio sam toliko ponosan što sam Lindsayin muž i otac Core, Dawsona i Callana. Uvijek sam se podsjećao da je svaki dan s njima novi dar.”

Prema lokalnom radijskom voditelju Johnu DePetru, Lindsay Clancy se liječila od postporođajne depresije u intenzivnom petodnevnom programu u tjednu.

NAJNOVIJE!