Majka udavila troje djece od 5, 3 i 1 godinu, otac kaže: “Volim ih, imali su lijep život, ali kratak”

"Volim svoju djecu... Svi su ih voljeli. Imali su kratke živote, ali su imali dobre živote", rekao je otac.

Patrick Clancy (33) iz Massachusettsa, čija je supruga Lindsay udavila njihovo troje djece u napadu postporođajne depresije, završio je bostonski maraton sa suzama u očima noseći sa sobom uspomene koje čuva kao uspomenu na svoja dva sina i kćer.

U ponedjeljak je uspio završiti maraton za nešto manje od četiri sata i prikupio više od 75.000 dolara za Boston Children’s Hospital u čast svoje troje pokojne djece – Core (5), Dawsona (3) i Callan, koji je imao samo 7 mjeseci. Djeca su tragično umrla prije godinu dana, a bol za njima traje…

“Volim svoju djecu, oni su divni ljudi. Svi su ih voljeli. Imali su kratke živote – ali su imali dobre živote”, rekao je otac.

Na njegovoj majici za trčanje, na leđima, pisalo je: “U spomen na Coru, Dawsona i Callana. Svaku milju, svaki dan.”

Majka je imala postporođajnu depresiju i psihoze

Njegova supruga, Lindsey Clancy, navodno je u siječnju 2023. udavila njihovo troje djece prije nego što je pokušala samoubojstvo skočivši kroz prozor s drugog kata, a sve zato što je patila od postporođajne depresije ili psihoze.

“Oni su bili moja motivacija. Bilo je terapeutski. To je bila svrha. Znao sam da možemo napraviti veliku razliku i jesmo, tako da je bilo dobro”, rekao je Patrick na maratonu.

Dok je trčao na stazi, publika ga je bodrila unatoč tome što njegovo ime nije bilo na njegovoj majici i ohrabrivala ga da nastavi.

Nosio je malenu plavu mašnu, pričvršćenu na lijevom ramenu, koja je pripadala njegovoj kćeri Cori. Također je nosio narukvicu “Happy Callan” i drugu koja je predstavljala Dawsona.

Otac troje djece također je nosio smolaste otiske šaka svoje djece koje mu je prošle godine dala Bostonska dječja bolnica, gdje je njegov najmlađi sin umro nekoliko dana nakon napada.

Oprostio je svojoj supruzi

Clancy je također ponovio da je oprostio svojoj supruzi Lindsey Clancy, koja je u to vrijeme navodno patila od psihičkih problema.

“Rekao sam da opraštam svojoj ženi i opraštam. Ostat ću pri tome”, rekao je.

Patrick je kratko prije tragedije rekao prijateljima da je zabrinut za mentalno zdravlje svoje supruge, rekavši da misli da je “previše lijena”.

Lindsay se izjasnila da nije kriva po tri točke optužnice za ubojstvo prvog stupnja i trenutno je na liječenju mentalnog zdravlja u državnoj bolnici Tewksbury.

NAJNOVIJE!