Foto: Facebook

Dječak Leon (6) iz St. Johanna u Austriji pronađen je mrtav u kolovozu 2022. nakon što je pao u rijeku Kitzbüheler Ache i utopio se, kako je prvotno objavljeno.

No, kasnije je istraga pokazala da je dječakov otac, koji je tada bio s njim, krivotvorio neke detalje, zbog čega je u ožujku uhićen i smatra se osumnjičenikom za ubojstvo.

Istraga je pokazala da je neposredno prije Leonove smrti otac tražio sumnjive sadržaje poput riječi “onesvijestiti se”, a Vrhovni sud navodi da je zločin “dugo vremena planiran i pedantno izveden”.

Šestogodišnjak je patio od genetske mane, a otac je na sudu izjavio da su dječaka prije utapanja udarili bocom tijekom pljačke koju su izveli nepoznati napadači. Na mjestu događaja pronađeni su ostaci i DNK osobe koja nije pripadala ocu.

Foto: Facebook/Leon i prijatelji

“DNK mog klijenta nije pronađen na mjestu događaja. Također, nejasno je je li boca zapravo bila oružje kojim je počinjeno ubojstvo”, rekao je očev odvjetnik.

Zbog nedostatka dokaza protiv svog branjenika obrana je predložila puštanje iz pritvora oca osumnjičenog.

Podsjetimo, otac je izjavio da ga je te noći nepoznata osoba onesvijestila bocom i opljačkala, nakon čega je dječak sam izašao iz kolica i utopio se u rijeci. No, nakon intenzivne istrage nisu pronađeni nikakvi dokazi da se pljačka zaista dogodila.

Mogući slijed događaja je da je otac onesvijestio sina i bacio ga u potok, a potom odglumio pljačku.

Konferencija za novinare zakazana je za četvrtak na kojoj će potencijalno biti objavljeno više detalja o slučaju.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare