Mama Daniela objavila posljednju fotografiju s kćeri koju je usisao odvod

"Hvala ti, ljubavi, za osam godina koje si mi dala uz sebe."

Majka osmogodišnje djevojčice koja je pronađena mrtva u cijevi nakon što je njezina obitelj rekla da ju je usisao odvod bazena u kojem je plivala u hotelu u Houstonu, objavila je posljednju fotografiju sa svojom kćeri.

Alia Jako (8) nestala je u subotu, 23. ožujka dok se s obitelji kupala u hotelskom bazenu. Majka Daniela digla je uzbunu oko 14.50 čim je shvatila da joj je kćer nestala.

Nakon bjesomučne potrage, zamolila je hotelsko osoblje da pogleda snimku nadzorne kamere, no uprava je “odbila njezin zahtjev i objasnila da će policija morati biti prisutna kako bi pogledala video nadzornu kameru”, stoji u izvješću.

Majka je pozvala policiju koja je pregledala video. Snimka je pokazala da je djevojčica nestala pod vodom i da više nije izronila.

Bazen je ispražnjen, a njezino tijelo pronađeno je “zaglavljeno u cijevima neispravne bazenske opreme” u 23.30.

Prema Uredu medicinskog istražitelja okruga Harris, preliminarni uzrok smrti djevojčice je “utapanje i mehaničko gušenje” i čini se da je riječ o nesretnom slučaju.

Međutim, njezina majka Daniela Jaiko podnijela je tužbu protiv hotela u ponedjeljak, tvrdeći da je dijete usisano u neosigurani otvor u sustavu protoka bazena koji je bio širok 30 do 40 cm.

Foto: Facebook

Njihova posljednja fotografija

Njeno tijelo kasnije je pronađeno oko 6 metara duboko u cijevi.

Majka je na Facebooku objavila srceparajući selfie snimljen na bazenu, napisavši da je to njihova “zadnja fotka”.

“Kažu da nam je svima sudbina obilježena, ali ne mogu shvatiti zašto je tvoja bila ovakva. Hvala ti, ljubavi, za osam godina koje si mi dala uz sebe. Hvala ti, djevojko moja, što si me naučila što je ljubav je i plemenito srce”, napisala je majka na španjolskom.

Za sada nije poznato je li ova fotografija nastala na istom bazenu na kojem je i djevojka stradala.

Houstonska policija rekla je da detektivi “čekaju rezultate autopsije o djetetovom očitom utapanju”.

“Istraga se nastavlja”, dodao je glasnogovornik.

NAJNOVIJE!