Mama je tražila sina (5), a zatim ugledala užas u vrelom automobilu

Mama je tražila sina nekoliko sati nakon što je stigla iz prodavaonice u kojoj je kupovala namirnice za rođendansku zabavu svoje kćerke, a onda ugledala užas u vrelom automobilu.

Petogodišnji dječak iz SAD-a preminuo je u ponedjeljak popodne u vrelom automobilu nakon što ga je majka ostavila na tri sata, spremajući rođendan njegovoj sestri, prenosi Mirror pisanje lokalnih medija.

Pretpostavka je da žena nije ni znala gdje je dječak i da je potpuno u tom trenutku zaboravila na njega u žurbi da što prije uđe u kuću kako bi organizirala zabavu za svoju kćerku (8).

Tek nakon dva ili tri sata primijetila je da petogodišnjaka nema i pronašla ga mrtvog u automobilu, priopćila je teksaška policija.

Navodno je mislila je da je dijete u kući, ali pošto je unutra sve pretražila, izašla je do auta ispred njihove kuće u Houstonu. Šerif okruga Harris Ed Gonzalez potvrdio je da je dijete umrlo nakon što je ostavljeno “nekoliko sati” na vrućini.

On je rekao da su policajci izašli na lice mjesta na nešto nakon 15 sati i da je pokrenuta istraga.

– Jedinice su po dolasku utvrdile da je dijete (moguće od 5 godina) ostavljeno u vozilu nekoliko sati. Smrt djeteta je na licu mjesta potvrđena. Istražitelji su na putu na lice mjesta – tvitovao je šerif odmah nakon tragičnog otkrića.

Majka je po povratku kući zaboravila na dječaka u automobilu

Policija je priopćila da je majka otišla sa dvoje djece u prodavaonicu kupiti stvari za rođendansku zabavu. Po povratku kući ona i kći su izašle, ali je dječak ostao vezan za svoje sjedalo, rekao je šerif Gonzales.

– Mama je ušla unutra, druga sestra je također bila unutra, nakon par sati, možda dva ili tri sata, mama je primijetila da drugog djeteta nema nigdje, počela ga je dozivati, ali bez odgovora, izbezumljeno je istrčala van i našla dječaka zaključanog – rekao je Gonzales na konferenciji za novinare.

Majka je detektivima rekla da je petogodišnjak znao kako da se otkopča i izađe iz auta, zbog čega je pretpostavila da je otišao u kuću.

Šerif je dodao da je automobil, za koji se na slikama vidi da je Porsche, bio iznajmljen i da je moguće da dječak nije bio upoznat s bravom što je moglo dovesti do tragedije.

Još uvijek nije jasno hoće li protiv majke biti podignuta optužnica za smrt dječaka.

NAJNOVIJE!