NaslovnicaVijesti"Mama, ubit ću se!" Tinejdžerka (17) iz Novog Sada 3 godine trpi...

“Mama, ubit ću se!” Tinejdžerka (17) iz Novog Sada 3 godine trpi verbalno nasilje, majka očajna

“Mama, ubit ću se”?, bile su riječi tinejdžerke iz Novog Sada koja godinama trpi verbalno nasilje. Majka je očajna jer ima osjećaj da im nitko ne može pomoći.

Kako objašnjava majka 17-godišnjakinje, želja joj je čuti kroz što prolazi velik broj adolescenata, koji možda nikada neće doživjeti odrasle jer nemaju s kime podijeliti svoje muke ili to ne žele.

“Moja kćer se u sedmom i osmom razredu osnovne škole družila s tom djevojčicom. Nakon toga su otišle svaka na svoju stranu, bez svađa i nesuglasica, jednostavno su se prestale družiti”, počinje priču majka za portal Blic.

Kako navodi, odmah nakon prekida, njena kći je iz svog društva dobila informaciju da njen bivši prijatelj govori vrlo vulgarne i ružne stvari o njoj.

– Za moje dijete je rekla da je k…., da radi najgore i najneprimjerenije stvari, sve ono što niti jedna majka ne može reći za svoje žensko dijete. Kći je u početku sve to ignorirala. Do nje su stizale jako ružne stvari, a mogla je samo da nagađa o čemu se još priča, a da do nje nikada nije doprlo – kaže majka iz Novog Sada.

Prijatelji su joj okrenuli leđa, izbačena je iz kluba

Prema riječima ove zabrinute majke, kulminacija naizgled bezazlenog problema došla je kada su glasine doprle do roditelja djece s kojom se družila njezina kći.

– Znate, kad čujete takve grozne stvari o nekome, normalno je da ne želite da vam dijete bude u blizini takve osobe. Glasine su postale gore, ta je djevojčica pokušavala doprijeti do bilo koga koga je vidjela na društvenim mrežama, a koji je bio povezan s mojim djetetom. Nazvala bi, rekla užasne stvari. Što je najgore, nije ostavljala nikakav trag o svojim postupcima, nego bi uvijek razgovarala osobno ili telefonom. U jednom trenutku je došlo do toga da moja kći gubi prijatelje, a otišlo je toliko daleko da je izbačena iz kluba u kojem je trenirala jer su te glasine došle do trenera. Unatoč mojim nastojanjima da objasnim da tako nešto nije istina, dijete mi je izbačeno iz kluba – navodi očajna majka.

Djevojčica kod psihologa
Snimka zaslona: TikTok

Posjeti psihoterapeutu i novi napadi

Kada je došlo do toga da joj je kći od stresa dobila psorijazu, da izjavljuje da je očajna, da je u iskušenju da sebi naudi, sugovornica “Blica” je shvatila da kao majka nema mehanizam kako bi pomogla svom djetetu pa je odlučila dijete odvesti na psihoterapiju.

– Iako sam i sama psihologinja i radim s djecom, bila sam nemoćna pomoći svom djetetu. Vidio sam da je pod velikim stresom. Djeca u toj dobi nisu u stanju distancirati se od ljudi koji su negativni, koji im žele zlo. Da jednostavno odluče da im je svejedno tko o njima priča i misli – objašnjava ova majka.

Kako dodaje, stalno su se događali novi “napadi”.

Mama ubit ću se
Snimka zaslona: TikTok

“Mama, ubit ću se”

Stvari su se zahuktale prije nekoliko dana. Tri godine nakon što su se glasine nastavile, druga je prijateljica rekla da ju je kontaktirala ta djevojka.

– Kći je počela vrištati, čupati kosu, rekla mi je da ne može više. “Mama, ne mogu više, moram li se ubiti, pa da me nema da ovo prestane? Što da radim?”, rekla mi je strašne riječi. Izletjela je iz kuće, a ja odmah za njom. Rekla sam joj, idemo opet kod njih, da to opet pokušamo riješiti – kaže majka.

Prema njenim riječima, telefonom je zvala djevojčicinu majku, ali je ona odbijala njene pozive. Zajedno su otišli na adresu, pokucali. Nitko nije otvorio.

Bez kaznenih prijava

Kako Blic neslužbeno saznaje, policija je upoznata s cijelim slučajem, prijave postoje s obje strane, a s obzirom na dosadašnje okolnosti, protiv djevojčice koja je fizički napala vršnjaka neće biti podnesena kaznena prijava, već samo prijava tužitelju.

Majka koja se javila “Blicu” da ispriča cijelu priču željela je da svi akteri događaja ostanu anonimni. Kako kaže, cilj joj je skrenuti pozornost na pritisak koji doživljavaju mladi, verbalno nasilje koje nije oku vidljivo, ali ostavlja duboke posljedice.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare