Foto: Privatna arhiva/Telegraf.rs

Priča o jezivom zločinu u Novom Sadu, gdje su Lav i Martina PS ubili svoja dva sina od 1 i 3 godine, a potom izvršili samoubistvo skočivši s nebodera polako se raspliće, a pronađeni dokazi su skriveni u računalu i telefonima osumnjičenika.

Osim obdukcijskih nalaza, istraga je obuhvatila i vještačenje računala i telefona preminulih Lave i Martine u kojima postoje dokazi da je sve bilo unaprijed planirano.

“Provjerom računala i telefona Lava i Martine došli smo do zabrinjavajućih rezultata. Povijest pretraživanja na internetu pokazala je da su danima prije tragedije tražili kojim se tvarima netko može otrovati i kako se to može učiniti, a “guglali” su i “visoke zgrade u Novom Sadu”, vjerojatno planirajući s koje će skočiti.

Ovi podaci navode na zaključak da je sve bilo unaprijed isplanirano, ali tu moramo biti oprezni, jer ne možemo dokazati je li za tragediju kriv samo jedan ili su počinitelji oba roditelja”, ističe sugovornik portala Blic.

Istraga se nastavlja – vlasti “kopaju” po sektama

Prema njegovim riječima, nastavlja se ispitivanje računala i telefona kako bi se utvrdilo je li za ovaj zločin odgovorna ideologija određene sekte.

“Utvrđuje se je li neka koncepcija sekte utjecala na tako stravičan zločin i tragediju i ima li u zločinu, žargonski rečeno, “sektaških elemenata” . Tome se pristupa vrlo ozbiljno i u suradnji s konzultantima i stručnjacima za tu temu kako se javnost ne bi uznemiravala, a do okončanja istrage neće se znati postoji li takvo što točno”, objašnjava sugovornik.

Djeca otrovana etanolom

Prema ekskluzivnim informacijama do kojih je Blic došao, toksikološki nalazi obdukcije djece pokazali su da je u tijelima djece osim nekih drugih supstanci bilo i etanola, što bi vjerojatno moglo biti uzrok smrt djece, a ne nekakvi pesticidi, kako se isprva sumnjalo.

No, i te druge supstance mogle su uzrokovati smrt, pa stručnjaci još istražuju koliki je postotak pronađen u tijelima i koliku je štetu mogla nanijeti djeci s obzirom na koncentraciju te dob i težinu djece.

Dodaje da je istragom utvrđeno da u ovom zločinu nije sudjelovala “treća osoba”, ali da se ne može sa sigurnošću utvrditi jesu li osumnjičenici zajedno otrovali djecu ili su to učinili Lav ili Martina.

Motivi zagrobnog života

Na zidovima kuće u kojoj je par živio s djecom pronađeni su egipatski simboli. Navodno su simboli pronađeni u dnevnoj sobi, a soba u kojoj su spavali imala je bračni krevet i krevetić.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare