Medicinske sestre tvrde da su bile prisiljene dijeliti svlačionice s biološkim muškarcem

Pet medicinskih sestara iz bolnice Darlington Memorial pokreće pravni postupak protiv NHS Trusta zbog navodnog seksualnog uznemiravanja i spolne diskriminacije.

Uz podršku Kršćanskog pravnog centra (CLC), one tvrde da su bile prisiljene dijeliti svlačionice s biološkim muškarcem koji se identificira kao žena, što im je uzrokovalo stres i osjećaj nesigurnosti.

NHS politika dopušta osoblju koje se identificira kao suprotni spol korištenje jednospolnih svlačionica, tuševa i zahoda bez privatnih kabina.

Medicinske sestre – Bethany Hutchison, Lisa Lockey, Annice Grundy, Tracey Hooper i Joanne Bradbury – tvrde da ova politika izaziva napade panike među ženskim osobljem, uključujući žene koje su doživjele seksualno zlostavljanje. Nakon što su se žalile, rečeno im je da trebaju biti “inkluzivnije” i “proširiti svoj način razmišljanja”.

Dvadeset i šest medicinskih sestara pisalo je šefovima HR-a, ali kažu da su se osjećale “ugroženo” i “zastrašeno” na sastancima, bojeći se gubitka posla. Također navode da nisu bile konzultirane prije uvođenja politike.

Hutchison, koja je kršćanka, izjavila je da politika NHS-a izlaže osoblje riziku. Sestre zahtijevaju promjenu politike u cijelom NHS-u i širem društvu. Lockey je rekla da dijeljenje svlačionice s biološkim muškarcem stvara osjećaj nesigurnosti i straha. Grundy se pita zašto je potrebno biti “hrabar” da bi se govorilo o ovim pitanjima.

Izvršna direktorica CLC-a Andrea Williams upozorila je na opasne posljedice trans ideologije, ističući potrebu za zaštitom ženskih prostora. NHS Trust je odgovorio da će u potpunosti istražiti tvrdnje, ali zbog aktivnih pravnih radnji ne može dalje komentirati.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!