Mia (13) nestala bez traga prije 6 dana: U školi je govorila o starijem muškarcu

U vrijeme ručka 29. prosinca, Mia, 13, iz okolice Hannovera u Njemačkoj, oprostila se od svojih roditelja i rekla da će prespavati kod prijateljice u susjedstvu. Međutim, tamo nikada nije otišla.

Od tada je djevojka netragom nestala, a policija za njom javno traga. Zabrinutost da je Mia postala žrtva zločina raste iz sata u sat.

Istražitelji su isti dan locirali njezin mobitel u središtu Hannovera, ali je u međuvremenu bio isključen.

Očajni otac Jan Karpinski danima ju je tražio.

“Spavam samo dva sata noću, tražim je cijelo vrijeme. Ne znam što joj se dogodilo, sve je izgledalo normalno, kao i uvijek”, izjavio je za Bild.

Je li Miu u Austriju namamio muškarac?

Otac je rekao da je Mia u školi pričala o 19-godišnjaku iz Austrije.

“Pretpostavljamo da ju je namamio kod sebe. Ovaj jadni internet… kao roditelji ne možete više kontrolirati takve stvari! Ne mogu zamisliti što bi takav odrastao čovjek mogao učiniti mom djetetu”, rekao je otac.

Međutim, nedostaju dokazi za to. Na dan nestanka Mia je blokirala sve svoje prijatelje na društvenim mrežama.

Sa sobom je ponijela i svoje elektroničke uređaje poput mobitela i prijenosnog računala. Uzela je i nešto odjeće, 200 eura i putovnicu.

Otac je uz pomoć prijatelja i rodbine podijelio 2000 plakata s njezinom fotografijom. Rekao je da Mia nikada prije nije bježala i da je imala puno slobode. Također smatra da mu kći više nije u Hannoveru i regiji.

Ako je doista u Austriji, potraga će nam biti još teža, rekao je. Moli kćer da se vrati kući.

“Mia, molim te vrati se, nitko se ne ljuti na tebe, svi te volimo”, rekao je.

Naložio je i njenom navodnom dečku da mu vrati dijete.

Ako je doista riječ o ljubavi, rješenje će se naći, rekao je.

Mia je visoka 167 centimetara i vitka je. Ima tamnoplavu ili crvenkasto smeđu, kovrčavu kosu. Nije isključeno da je djevojka u međuvremenu obojila kosu u crveno jer je pakirala boju.

U trenutku nestanka dijete je bilo odjeveno u crni džemper, maslinasto zelene cargo hlače i bijele i roze Nike Air tenisice. Mia je nosila i ljubičasti Reebok ruksak.

Mole se svi koji imaju bilo kakve informacije o njoj da se jave policiji.

NAJNOVIJE!