Misa i euharistija bile su ključne u obraćenju Shie LaBeoufa na katoličanstvo

Kapucinski fratar i prijatelj Shie LaBeoufa, koji je nedavno krizman u Katoličkoj crkvi, rekao je da su misa i euharistija bile ključne u obraćenju holivudskog glumca, koje se dogodilo dok se pripremao za ulogu Padre Pija u filmu o svecu iz 2022.

Upitan je li se nešto istaknulo kao posebno važno u njegovom obraćenju, kapucin Alexander Rodriguez bez oklijevanja je rekao za LifeSiteNews: “Euharistija,” misleći na Tijelo, Krv, Dušu i Božanstvo Kristovo pod pojavom kruha koji je prisutan na misi.

“Kad je vježbao latinsku misu, bio je toliko dirnut lomom hostije… i uzdizanjem hostije, bio je dirnut s te dvije stvari,” rekao je Rodriguez, aludirajući i na LaBeoufovo prisustvovanje latinskoj misi u Oaklandu, Kalifornija, koju je spomenuo u svom intervjuu s biskupom Robertom Barronom 2022.

Prema Rodriguezu, koji je služio kao LaBeoufov duhovni savjetnik i kateheta i pojavio se uz njega u filmu, LaBeouf je čak rekao redatelju, Abelu Ferrari, da je “najvažniji dio filma” “misa” i “euharistija“, te da bi euharistija trebala biti „središte“ filma.

Fratar kapucin je naglasio da Ferrara “voli Padre Pija”, ali je istaknuo da, iako je redatelj odgojen kao katolik, nije prakticirao vjeru dok je vodio film. Rodriguez se nada da će LaBeoufovo vlastito obraćenje pokrenuti Ferraru tako da on “razmišlja o povratku” u Crkvu.

LaBeouf je rekao Barronu tijekom njihovog intervjua da smatra da je njegovanje dubokog poštovanja i ljubavi prema misi najvažniji dio njegove pripreme za ulogu Padre Pija. Baš kao što je “put” u sviranje Boba Dylana bila gitara, on je “put u” Padre Pija smatrao misom.

NAJNOVIJE!